Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tips och rekommendationer

Publicerad 2015-09-03 18:29:38 i Allmänt,

Eftersom jag skrivit så sällan så minns jag knappt vad jag skrivit innan och ej så en del kanske blir upprepningar, men så får det vara för jag orkar inte läsa gamla inlägg.
 
Tänkte tipsa om böcker, filmer och annat som jag roat mig med den senaste tiden...
 
Boken Stjärnklart av Lars Wilderäng, är en bok man bara måste läsa. En dystopi om vad som skulle ske om all elektronik bara slutade fungera en dag. Förutom att den är välskriven och man imponeras av det omfattande datainsamlandet han måste gjort innan så är det roligt att den utspelas lokalt (mycket i mina hemtrakter). Mycket tankar väcks och den är riktigt spännande. Tumme upp.
 
Tv-serien The Fall. Hade hört den nämnas men inte varit så intresserad, men eftersom Gillian Anderson från Arkiv X var med i den så började jag lite av en slump slötitta på den på Netflix och oj vad jag inte ångrade det. En riktig höjdare där det är riktigt uppfriskande med en kvinnlig huvudperson som kombinerar klassisk yttre feminitet med stereotypt manliga karaktärsdrag som att ta för sig utan att be om ursäkt för det, inte vara rädd för att vara auktoritär eller visa sin kompetens m.m. Underbar, och spännande.
 
Har också varit nostalgisk och sett några säsonger av Buffy - vampyrdödaren. Förstod nog aldrig på den tiden vilken förebild Buffy var i det att hon som ung kvinna var stark, självständig och fick rädda livet på snubbar hela tiden.
 
Har inte sett übermycket film det senaste men såg katastroffilmen San Andreas. Nej den är inte bra, det skall jag inte försöka komma här och påstå. Den är ganska fylld av klyschor och underligheter men jag gillade den ändå för att jag tycker om nonstop action och byggnader som brakar ihop. Och tyckte om det faktum att en av huvudrollerna är en ung kvinna som faktiskt är kompetent, handlingskraftig och räddar snubben mer än en gång.
 
Slutligen, efter att denna ytlighet, så kommer det viktigaste tipset. Besök hemsidan för Vi gör vad vi kan, och gör det du kan för att hjälpa de på flykt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela