Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Har varit mycket duktig

Publicerad 2015-05-22 20:56:26 i Allmänt,

Maken for till London i en vecka. Innan han gjorde det så hann vi flytta ut alla möbler från vårt sovrum och sonens rum och ställa allt i en stor röra i vardagsrum och kök och lägga in nytt golv i det som tidigare var sonens rum, men som nu är vårt sovrum. Så när han for var hemmet i kaos.
 
Men när han kom hem.... vad överraskad han blev. Trots initial magsjuka så lyckades jag med enorm och tacksamt mottagen hjälp från mamma, pappa och brorsan möblera  i ordning, städa och pynta så det såg finare ut än det någonsin gjort. Jag lärde mig lite om mig själv på vägen... som att jag fan kan om jag verkligen ger mig den på det, till och med då det handlar om att bemästra ångestframkallande kaos, och att nästan vilken möbel som helst kan förflyttas med hjälp av en handduk.
 
Här kommer lite smakprov från huset... alla bilder tagna i mörker med blixt. Tänd ljuset, sa maken .... men det gjorde jag inte.
 
 
Denna "bokhylla" som tidigare var handduksförvaring i badrummet hamnade nu bredvid braskaminen i vardagsrummet och innehåller mina harry Potter-böcker bland annat. Ovanför tavellister med lite av nörd-samlingen.
 
 
Denna lilla byrå står mittemot fotändan på vår säng och är det första man ser när man vaknar <3
 
 
Mer tavellister, tavellister i massor, alla får inte ens plats på bild. Mamma och pappa hjälpte mig få upp dem så att vår nördsamling kan få visas upp.
 
 
En gammal stol som tidigare bott i vår hall fick flytta in i badrummet så schampo, balsam och annat slapp stå längs hela badkarskanten.
 
 
Ingen större skillnad på köket egentligen, förutom en ny duk, men ville bara visa upp hur mysigt vi har det :p
 
 
I sovrummet får mina smycken samlas med Nicos böcker i och på en Expedithylla, som också har en nyinköpt lampa på sig.
 
 
Inget nytt här heller egentligen... bara tycker om mitt hörnskåp.
 
 
På vårt nya kontor har jag nördifierat, bland annat genom att sätta upp dessa på väggen. Vet ni vem som bor på Baker Street?
 
 
Och jag visste att tapetrullen med Marvelmotiv som jag köpte för ett tag sedan på Bauhaus skulle bli användbar. Idag klippte jag ut delar av den och ramade in. Blev riktigt nöjd.
 
 
Och slutligen så ligger det finaste jag har här och sover i sin egen säng med vackra fjärilar som flyger ovanför. Man ser också en del av den tavla som hängde i mina föräldrars sovrum när jag var liten. Har minnen av att ligga och betrakta den från deras säng och den ger mig en varm och trygg känsla inombords.
 
Så jag har legat i det senaste och inte mycket kvar nu innan allt inne kan anses vara klart, för denna gång. En vecka till så skall nog de sista listerna vara på plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela