Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Knyttets Traderaskola

Publicerad 2015-12-17 18:58:06 i Allmänt,

Få har nog missat att jag spenderar en hel del tid på Tradera. Därför har jag haft gott om tid på att irritera mig på olika fel, enligt mig, i annonser. 
Därför kommer här en liten guide till dig som skall lägga ut annons på Tradera. 
 
1. Skarpa bilder där man ser alla plagg tydligt, gärna fler bilder på fram och baksida
Annonser där bilden är så suddig att du knappt kan se plagget, där plagget ligger i en skrynklig hög på en säng eller där flera plagg presenteras liggandes ihopvikta i en samlingsbild går bort. Man måste kunna se vad det är man budar på. 
 
2. Tydlig info om mått och material
Storlek 44 innebär inte garanterat samma sak om man jämför olika märken. Låt därför köparen slippa chansa eller skicka en fråga och skriv ut med en gång bystmått/stussmått etc på plagget. Skriv också ut material då man kan bli lurad av en bild. 
 
3. Informera även om färg
Färg framkommer inte alltid så bra på bild och man blir besviken om man tror man köpt en svart kjol och får hem en grön eller blå, eller tvärtom - så skriv alltid ut färgen. 
 
4. Försök stava rätt
Man kan inte hjälpa om man har dyslexi eller om man kommer från ett annat land, men försök googla, jämföra med andra annonser eller använd rättstavningsprogram. En rättstavad annons ger alltid bättre intryck än texten "kleder av velår". 
 
5. Fuska inte med frakten
Få saker gör en så sur som när man inser att man köpt ett linne, som väger typ 0, för tio spänn och säljaren har satt frakten till 48 spänn. Ta inte mer betalt i frakt än det faktiskt kostar att skicka!
 
6. Om du lägger ut barnplagg - sluta köna i texten
Lägger du ut en klänning så räcker det att köparen ser i texten att det är en klänning. Man behöver inte skriva "Klänning för den lilla tjejen". Det räcker med att skriva att tröjan är blå istället för att skriva "Blå tröja till den tuffa killen"... Låt köparen själv avgöra om plagget passar deras barn oavsett kön - MEN skriv dock ut om det finns "könade" detaljer på plagget som inte framkommer tydligt på bilden, som puffärm eller broderier. 
 
Tack och hej

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela