Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ett litet boktips för unga

Publicerad 2015-12-25 22:22:20 i Allmänt,

Eftersom dagen varit fylld av att storstäda huset (tills min rygg gav upp) och försöka få fason på barnet som hamnat helt ur fas på grund av julfirande (och mest rusar runt och skriker och gråter) så är det inget kul att skriva om. 
 
Istället ett litet boktips. Denna gång har jag läst en bok som faktiskt inte är för vuxna egentligen, utan för barn i åldern.. kanske 10-13? Men själv tycker jag att vem som helst kan läsa den.
 
Anledningen till att jag köpte den var att den är skriven att Kristina Ohlsson, som även skrivit deckare för vuxna som jag tycker om. Bokens namn är Hester Hill.
 
 
Boken är lättläst. Den har 221 sidor och jag läste klart den på ca en timma (med små avbrott på grund av tjatig son). Den är precis lagom spännande för barn tycker jag. Den bygger upp en kuslig stämning och har en lagom komplicerad intrig som ändå känns ganska originell. 
Boken påminde mig i stilen och känslan om en av mina absoluta favoritböcker som ung, Mormorsmysteriet av Elsie Johansson. Det är ett väldigt bra betyg då den boken fortfarande räknas som en modern klassiker (och som jag nu känner att jag måste införskaffa då jag inte vet vart mitt gamla exemplar tagit vägen).
 
Även som vuxen kunde jag uppskatta den då den  gjorde mig lite nostalgisk. Älskade spänningsböcker som ung, med övernaturligheter.
Tänker att boken kan passa väldigt bra som högläsningsbok då den är uppdelad i lagom långa kapitel. Dock för barn äldre än min son. För honom hade den nog varit både  läskig och obegriplig.
 
En bra bok, helt enkelt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela