Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dagarna fram till jul

Publicerad 2015-12-23 22:41:25 i Allmänt,

De senaste dagarna har präglats av slöhet. Varje dag har vi inlett med att säga att NU måste vi ta tag i julstädningen... och sedan har vi legat och ynkat oss mest hela dagarna. Känt oss halvsjuka och trötta. Sonen likaså även om hans halvkassa mående mest visar sig genom upprepade sammanbrott över småsaker. 
 
En dag mötte han en vän i affären och ordnade sig en playdate. Han själv tyckte efteråt att det hade varit väldigt kul även om det jag såg bestod av två timmars bråk då de inte var överens om en enda sak.
 
Det kan se ut som en mysig spelstund men det gick ungefär två minuter innan saker flög åt höger och vänster och skrik om fusk ekade genom huset. 
 
För varje dag har det också varit svårare och svårare för Nico att acceptera att han måste vänta tills julafton för att få julklapparna. 
Idag kom han också på att han ju själv ville köpa julklappar till familjen så vi fick ta med honom till torget, men han hann bara köpa en sak till Ali innan han meddelade att han inte orkade mer så alla andra fick klara sig utan klappar från honom :)
 
Sedan avslutade han dagen med att nöjt kleta in hela ansiktet med glass när jag lämnade honom ensam en minut. Han kom glatt in och bad mig ta ett kort "så att alla kan få se".
 
 
Men imorgon är det i alla fall julafton och jag hoppas verkligen att brorsan och hans familj hinner bli friska. 
 
God jul på er. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela