Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Barnspel 4

Publicerad 2015-12-26 21:09:00 i Allmänt,

Denna gången blir det inte ett lika positivt omdöme för en gång skull. 
För ett tag sedan köpte jag hem, och gömde, spelet Labyrint för att kunna plocka fram på rastlös lovdag. Spelet är baserat på barnprogrammet Labyrint som går på SVT och jag köpte det trots att det var från 6 år, då jag visste att Nico skulle älska det då han älskar programmet.
 
Kanske var det bland annat detta att han inte "hade åldern inne" som gjorde det lite svårt, men inte bara det.
 
Spelet kan spelas av 2-4 spelare och precis som tv-programmet så spelas det i flera olika delmoment.
 
I delmoment 1 skall man tävla mot en eller flera andra spelare samt mot Taurus, den slajmsprutande roboten, i en labyrint där man skall samla livspuckar. 
För Nico var spelplanen lite otydlig med hur man skulle gå och han förstod inte heller riktigt vad poängen var med att man även skulle styra taurus mot den andre spelaren. Fick tumma en del på reglerna för att det skulle fungera. 
 
I delmoment 2 skall man tävla mot motspelaren i att snabbast möjligt bygga en figur enligt instruktioner. Detta delmoment var lätt att begripa så det tyckte nog Nico var roligast. Den snabbaste vann livspuckar.
 
I delmoment 3 skall man ta sig över slajmsjön genom att gå på plattor på en spelplan och man kan även med hjälp av tärningen flytta dessa plattor. Här tyckte jag att reglerna var väldigt otydliga och det blev lite hipp som happ då man inte riktigt förstod vad man skulle göra eller hur man skulle gå. 
 
I sista delmomentet spelar man ett slags memory där man skall samla par för att vinna och gissar man fel förlorar man livspuckar. 
I slutet av spelat vinner den som har flest livspuckar.
 
Nico älskade spelet för att det var just Labyrint, men det var väldigt väldigt svårt för honom att kunna spela som det egentligen skall spelas. På grund av delmomenten var det fyra olika uppsättningar regler han skulle lära sig och dessutom var reglerna ofta ganska otydligt skrivna. 
Spelet innehåller också en hel del olika delar som behövs för att kunna spela och hyser en viss rädsla att dessa kan försvinna. Av memorykorten finns tex inga extra så det räcker att ett försvinner för att det skall sabbas en hel del. 
 
Varje delmoment går dock ganska fort att spela så man håller inte på så länge. 
Jag hade dock tyckt att det var bättre att konstruera ett spel enbart baserat på delmoment 1, labyrinten, och göra detta bättre... eller i alla fall konstruera delen med slajmsjön mycket bättre och mer begripligt. 
 
Njee, detta är inget spel jag rekommenderar. I alla fall inte för barn i Nicos ålder. Han själv hade nog dock gett det massa plus :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela