Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Barnspel 2

Publicerad 2015-12-23 22:47:34 i Allmänt,

Idag köpte vi ännu ett barnspel.
 
 
Dunder-Fia. 
Jag är lite osäker men jag tror att det stod att det var från 4 år. Då det spelas med färgtärning så kan i alla fall barn som ännu inte kan räkna spela det, vilket är en fördel för mindre barn.
 
Nico kan räkna och har spelat vanligt Fia hos sin mormor och morfar, så detta var på ett sätt en baggis för honom men ändå lite svårt då det innehåller en del moment som vanligt Fia inte innehåller, som han var tvungen att anpassa sig till. 
 
Själva spelplanen ser ungefär ut som vanligt Fia men fälten där man går har olika färger och man slår en färgtärning och får gå till närmaste fält med den färgen, istället för att använda vanlig tärning (vilket man såklart kan göra om man vill).
Det finns också två andra typer av fält man kan hamna på. Dels ett med en luftballong på, då får man slå en gång till, och dels ett med vargen på, då får man slå igen men gå baklänges. 
 
En annan sak som skiljer är att det bara är tre spelpjäser per person, istället för fyra. Det är bamse, Skalman och Lilleskutt som finns i fyra olika färger. 
 
Jag tyckte personligen att det var lite roligare än vanliga Fia eftersom det fanns de där lite ovanliga momenten, och att det gick lite snabbare än vanligt då man bara hade tre spelpjäser. Nicholas tyckte också att det var väldigt roligt,
 
Rekommenderas till yngre barn. Nöjd med inköpet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela