Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

AntMan och How to get away with murder

Publicerad 2015-12-20 17:50:54 i Allmänt,

Igår såg vi äntligen AntMan. Jag vet att många sagt att de inte tycker att den är lika bra som många andra Marvel-filmer men jag måste säga att jag ändå blev positivt överraskad. Jag tycker att de hade fått ihop ett bra manus som hade en bra balans mellan historia och nutid samt med humor som tilltalade mig. Om man jämför med Avengers-filmerna så är denna tunnare helt klart men jag tyckte att det var en bra och sevärd film. 
 
De senaste dagarna har jag även roat mig med att se första säsongen av How to get away with murder (finns på Viaplay). En serie jag helt hade missat och när jag började se den trodde jag att det skulle vara en vanlig brottsfalls-serie, eller vad man nu skall kalla det, men det visade sig vara mycket mer än så. Jag skall inte spoila för de som inte sett den men den är spännande och har mycket oväntade vändningar så man hela tiden tvekar gällande var man har de olika karaktärerna. 
Den har mycket nyanser och karaktärer med olika etnisk bakgrund och olika sexuell läggning, utan att man "gör en grej" av det. Lika mycket kvinnor som män i de största rollerna och spännande dynamik mellan karaktärerna. 
En serie man hade kunnat analysera djupare på många olika plan, bland annat om man ser det ur perspektivet vilket pris en framgångsrik kvinna många gånger måste betala för sin position. 
Absolut sevärd serie som rekommenderas och jag måste nu ta tag i säsong två (som ännu bara kommit halvvägs). 
 
Nu sitter jag och funderar på allt som skall göras innan jul och förundras över att det bara är fyra dagar dit. Vart tog tiden vägen och vart är julkänslan? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela