Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Och därför behövs feminism...

Publicerad 2014-05-27 12:00:00 i Allmänt, Feminism och genus,

När en man i USA skjuter kvinnor till döds för att han inte fått ligga så är det en del som uttrycker sympati för honom. Stackars ensamma kille. Elaka ytliga kvinnor. Varför vill de inte ha den snälla killen? Och även om just de kanske inte skulle gå och döda någon så säger de fy till de där lättklädda hororna som bara lockar men som de inte kan få... and so on
 
1. Kanske fick killen i USA inte ligga för att tjejerna kände på sig att han inte var en snäll kille... för snälla killar skjuter inte folk för att han inte får ligga!!
2. Att få ligga med tjejer är ingen jävla rättighet för män... Kvinnor finns inte till för männens skull.
 
Läs mer om detta på Sonjas och Atmosphere Girls blogg. Mycket bra inlägg.
 
Framför allt har jag tänkt mycket kring det Sonjas skriver kring det där underliggande hoten. Jag vet inte hur många gånger jag själv fått höra killar "skämta om" eller kommentera saker som "Tänk om jag hade våldtagit dig nu".. eller "om jag hade velat hade du ju inte haft så mycket att sätta emot"... Inte för att de tänker göra det, men bara som en påminnelse om att de anser sig vara de starka och jag är den svaga... att jag är i deras våld, men att de är "så snälla" att de låter mig gå. Jo, det är ju himla snällt beteende det där..
 
För de som anser att kvinnor och män redan lever jämställd och att feminismen inte behövs... hur många av de männen skulle svara ja på frågan att de alltid funderar på risken att bli våldtagen när de går ensamma på kvällen/natten? Hur många av dem behöver fundera på risken att råka illa ut om någon frågar om de vill följa med dem hem? Hur många av dem har ställt upp på sex eller kyssar för att de varit rädda att bli straffade annars? Hur många av dem har blivit tafsade på men inte sagt ifrån i rädsla att något värre kan hända om de gör det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela