Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Att bemöta och besvara

Publicerad 2014-05-03 20:40:39 i Allmänt,

Jag har aldrig haft så många kommentarer på min blogg att jag behövt ta ställning till eventuella regler för blockering, vad jag släpper igenom i kommentarsfältet och vad jag besvarar eller ej. Så länge jag kan så är dock min inställning jag helst slipper blockera och att jag försöker bemöta det som skrivs även när jag verkligen inte håller med. Kanske är jag naiv som vill tro gott om människor och se till att det inte beror på missuppfattningar när någon skriver något som får mig att lacka ur?
 
Dock känner jag inte att jag har en skyldighet att låta alla komma till tals och bemöta alla. Detta är min blogg och då är det ju jag som bestämmer. Har jag ingen lust att ta diskussionen så gör jag inte det. Yttrandefriheten innebär inte att jag saknar rätt att tysta de åsikter jag ogillar på min egen blogg.
Jag känner inte heller att jag har en skyldighet att respektera och lyssna på alla människors åsikter. Ta t.ex. människor som är homofobiker. Deras åsikter ger jag blanka fan i och jag vill inte höra dem och jag vill inte att de skall få något utrymme att komma till tals där jag har makten att tysta dem. För vi har olika rättigheter, friheter och skyldigheter i samhället och vissa väger tyngre än andra - och för mig kommer mänskliga rättigheter alltid väga tyngre än yttrandefriheten. Om man låter någon spy ut sina åsikter när detta som konsekvens skadar andras välmående genom att skapa otrygghet och rädsla, när det som sägs har som mål att begränsa eller föminska andras rättigheter, när det som sägs uppmanar till hat och förtryck... då väger de utsattas rättigheter tyngre än åsiktsförmedlarnas yttrandefrihet.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: peachbeast

Publicerad 2014-05-11 21:28:10

Hahaha den strippen säger verkligen allt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela