Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tvist med byggföretag

Publicerad 2014-03-12 21:38:16 i Allmänt,

Jag har undvikit att skriva om detta länge, men det är den huvudsakliga anledningen till att jag fysiskt och psykiskt är i så dåligt skick just nu att jag måste ventilera lite.
En av anledningarna till att jag inte skrivit om denna tvist, den huvudsakliga anledningen, är att jag både är bekant med snickare på detta företag samt anhöriga till dessa och dessa personer tycker jag mycket om och vill inget ont. Så de som läser och vet vilket företag jag skriver om var snälla och nämn inte företagets namn i kommentarerna då jag inte vill det i nuläget.

I alla fall så byggde vi ju ut och renoverade vårt hus. Jag tyckte jag var så jävla noggrann. Kontrakt med takpris, ritningar, en miljard mail om vad som skulle ingå och inte samt förtydligande om hur extremt viktigt takpriset var då det var de pengar vi hade att röra oss med. Chefen på byggfirman var så himla trevlig till en början att man kände sig helt safe att det hela skulle gå bra.
Men så började bygget och mer och mer så var det saker som inte kändes bra. Inte själva snickarna som var på plats för de var superduktiga och jättetrevliga. Men bristande info, byggchefen gick sällan att få tag på, kostnader som tickade på mot takpriset så snabbt att vi inte fattade hur det skulle gå ihop. Vi skickade mail efter mail (har över 170 mail i den sparade konversationen) men fick alltid till svar att allt var lugnt - tills takpriset en dag var nått, huset inte klart och han plötsligt hävdade massa extratimmar vi tidigare inte hört ett ord om, och nu hävdade han att det skulle kosta väldigt mycket mer. En summa som han ökat på efterhand och nu är uppe i flera hundra tusen. Saker han från början sa hade tagit ett visst antal timmar säger han nu har tagit det dubbla. Osv.
 
Så jag har spenderat så mycket tid med att gråta, läsa lagtext och konsumenträtt, lusläsa all konversation, tala med rådgivare och jurister... försökt komma på var det gick fel. Men insett att vi gjort det vi skulle men att han helt enkelt blåst oss. Konsumentrådgivaren säger att vi har rätten på vår sida. Juristerna säger att vi har rätten på vår sida. Men det kommer fakturor, krav och hot om rättegångar. Varje gång jag hör något från honom mår jag illa och kan inte sova på flera nätter... eller ja nu för tiden har sömnbristen blivit permanent. Efter min hjärninflammation i somras så klarar min kropp inte stress och allt detta har stressat sönder mig helt.
 
Ett tag ville jag nästan bara ta ett lån och betala det han ville ha för att vara av med det och för att slippa tvista med ett företag där människor jag tycker om arbetar.... men nej. Jag vägrar bli lurad och skrämd av någon som tittade mig i ögonen och skrev ett kontrakt med mig och sedan gång på gång lovade att det inte skulle vara några problem. Vägrar ge upp mina rättigheter.... men fan vad det tar på krafterna. Och värst är väl den där drömmen som man hade. Drömmen om att sitta här i vårt fina hus och njuta tillsammans hela familjen av att allt var klart. Han förstörde den drömmen. Nu sitter vi är i ett ofärdigt hus, redan med mer lån än beräknat och vet inte vad vi kommer hamna på tillslut (kommer vi ens ha vårt hus kvar undrar jag ibland... men orkar inte ens tänka den tanken), massor kvar att göra och kan inte njuta alls... bara känna oro, stress och sorg vilket knäckt både mig och maken psykiskt... Och det drabbar min älskade unge när vi bara är trötta och ledsna... och även om jag kan förlåta mycket så kan jag inte förlåta det... inte när det drabbar mitt barn.
 
 

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2014-03-13 08:35:41

Usch, så jobbigt! Jag förstår verkligen att det tär jättemycket. Vi har en konflikt med dem vi köpte vårt hus av och även om det inte är riktigt lika illa som för er, så har det periodvis varit riktigt jobbigt. Nu är jurist inkopplad även för oss, för säljarna försöker hävda att ett dolt fel inte alls är ett dolt fel och att prata med dem är som att tala med en vägg. De verkar inte ens fatta vad begreppet "dolt fel" är och då jobbar de ändå i byggbranschen... Hoppas det löser sig för er!

Svar: Tack! Är så påfrestande att människor är så oärliga. Hoppas det löser sig för er också!
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela