Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Snälla killar

Publicerad 2014-03-04 12:15:00 i Allmänt, Feminism och genus,

Mondokanel skrev ett intressant inlägg som ni kan läsa tycker jag, men det är egentligen inte alls om det jag tänkte skriva.
Jag hakade bara upp mig på tanken kring det där med "snälla killar", och att tjejer inte skulle vilja ha sådana. Är det verkligen så? Jag har väldigt svårt att tro det... Låter ju som idioti. Ingen vill väl ha en partner som inte är snäll.
De flesta tjejer jag mött brukar nämna snäll i toppen av egenskaper de värderar högst hos en eventuell partner.
 
Min erfarenhet är istället att det där med att tjejer inte vill ha snälla killar är ett missuppfattat fenomen som kan bero på en hel del andra faktorer...
 
En variant är att den "snälla killen" faktiskt inte är så snäll som han tror... eller så har han massor av andra mindre bra egenskaper som gör att det där med att han är snäll inte riktigt räcker till. Ibland handlar det om att han istället för att vara snäll egentligen bara är dålig på att säga ifrån och är mer eller mindre en dörrmatta... som låter hans kompisar diktera hans liv.. eller en mamma... typ. Få människor blir ratade för att de är snälla, en del blir dock ratade trots att de är snälla... för att andra faktorer spelar in.
 
En annan variant är ju de tjejer som faktiskt gillar killar med en viss stil... typ killar i läderkläder eller punkfrilla.. eller dudes med myckel muskler. Men det handlar ju om utseende, och inte att de inte vill att killarna skall vara snällla. Man kan ju faktiskt se tuff ut och fortfarande vara snäll.
 
Sedan finns det ju tyvärr de där (jag förr) som har en romantisk naiv idé i sitt huvud om att de kan rädda killar och därför väljer ut dem som inte mår så bra eller inte beter sig så trevligt i tron om att de skall förändra killens liv och leva happy ever after. Fungerar sällan. Men inte heller då handlar det om att de inte vill ha en snäll kille.. bara det att de tror att den där snällheten gömmer sig längs där inne.
 
Finns ju också den faktor att begreppet "snäll" kan tolkas lite olika. Att vara snäll betyder inte att man av missriktad omtanke, feghet eller dumhet låter den andra parten bestämma allt och att man är i avskanad av egna åsikter utåt sett medan man härbärgerar massa passiv aggressivitet som gör att man tillsammans med kompisgänget refererar till sin tjej som regeringen... typ.
 
Observera att detta var en samling flyktiga och ostrukturerade tankar som nog inte är helt genomtänkta... Detta avslöjas snabbt genom antalet "...typ" som texten innehåller.
 

Kommentarer

Postat av: Lisa

Publicerad 2015-03-26 17:23:37

Jag har aldrig någonsin hört någon uttrycka åsikten att killar ska nöja sig med en snäll tjej eller att det är synd om snälla tjejer för att killar inte blir intresserade av dem.

Ytterst få killar skulle nöja sig med en tjej som "bara" är snäll. Att hon ska vara snäll OCKSÅ är liksom underförstått, men dessutom ska hon vara snygg, kul, sexig, vara något så när intelligent, ha samma grundvärderingar o.s.v.

Varför skulle det vara annorlunda för oss tjejer? Varför skulle det vara mindre viktigt för en heterotjej att hennes partner UTÖVER att vara snäll dessutom har humor, intelligens, är snygg, sexig, har samma grundvärderingar o.s.v?

Självklart räcker det inte med att BARA vara snäll för att vara intressant som partner. Varken för heteromän eller heterokvinnor.

Grejen är bara att det enbart är killar som gnäller och självömkar över att det inte får några tjejer trots att de är snälla, och det är bara tjejer som blir skuldbelagda för att de "väljer bort" snälla killar. Som för övrigt precis som du skriver inte alls alltid är särskilt snälla.

Eller har någon hört talas om killar som får skit för att de väljer bort snälla tjejer, trots att snällhet var DEN ENDA positiva egenskapen tjejerna ifråga verkade ha?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela