Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

När nazism normaliseras så har något gått riktigt snett

Publicerad 2014-03-10 19:46:00 i Allmänt, Åsikter,

Högerextrema, så säger vi ofta idag. För nazism det låter ju så väldigt allvarligt och skrämmande. De försvann väl de där nazisterna.. i en bunker i Berlin? Som i en film... döda ledaren och de är alla borta. Nu är det väl mest unga vilsna killar som inte riktigt vet vad de håller på med? Som gick med i ett gäng när de egentligen bara ville ha vänner? Eller?
 
Eller har vi blundat och vägrat använda dess rätta namn så länge att det blivit normaliserat? De där pojkarna växte upp.... bildade politiska partier. Och nu misshandlar och dödar de dem som kämpar för lika rättigheter. Är det fortfarande bara pojkstreck? Eller är det ett allvarligt problem, ett hot mot oss alla?
 
Özz Nûjen skrev idag:
NEJ! SVT-nyheter och RAPPORT! Det var inte vänsterextremister mot högerextremister som slogs i Malmö. De enda extrema var och är nazisterna.

Och NEJ IGEN!! SVT-nyheter och RAPPORT! Manifestationerna var inte mot "våld" de var mot nazismen och till en viss del även mot er normalisering.

Vad fan håller ni SVT på med? Är ni på riktigt? "SVT-LOGIK" är alltså att nazister och judar slogs under andra världskriget?
 
På SVT Debatt kan man läsa denna krönika.
 
Och på Thatgirlisssmiling på Facebook kunde man se denna bild.
 
 
Och vet ni vad... Jag var helt ute och cyklade igår när jag skrev att jag ibland väljer att blunda för saker i världen som är jobbiga för att jag får ångest och inte mäktar med. Visst har jag, alla, rätt att känna så ibland. Men vi FÅR och KAN INTE blunda för vissa saker. För om vi gör det finns risken att när vi väl öppnar ögonen igen så befinner vi oss på en plats där vi verkligen inte vill vara.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela