Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lite mer kring min besatthet av Jennifer Lawrence

Publicerad 2014-03-04 20:09:25 i Allmänt,

Jo jag har ju som sagt lite av en besatthet av Jennifer Lawrence. Dels tycker jag att hon är en fantastisk skådespelerska och dels tycker jag att hon som person är extremt underhållande då hon bryter mycket av normerna för hur man skall bete sig i Hollywood och då hon tycks sakna internt filter innan hon pratar. På många sätt anser jag henne vara en bra kvinnlig förebild, men hon har gjort sina klavertramp också. Jag vet alldeles för lite om hennes feministiska ståndpunkter för att avgöra om hon kan anses vara en god feministisk förebild dock.
 
Jag tycker det är befriande med en människa som säger precis det som poppar upp i hennes huvud och inte bemödar sig med att vara som det förväntas att hon skall vara. Sedan är det klart att det inte alltid är en fördel.
 
 
Sedan tycker jag det är härligt att hon alltid talar om mat och ber filmmakare som ber henne banta att dra åt helvete. Visst kan man diskutera att det är lätt för henne som faktiskt enligt normala mått är smal att säga så, men det är ändå skönt att någon inom just den industrin kan säga emot.
Tycker också det är skönt att de någon med hennes stjärnstatus skita i att raka armhålorna inför en intervju, strunta i vad hon har för klänning och vara ganska ointresserad av mode... Inte för att det är fel på att vara intresserad av mode utan för att det i den världen är lite att bryta mot normen.
 
 
 
Så jag kommer fortsätta att älska denna människa som liksom bara ÄR, för hon är så förbannat underhållande. Sedan finns det säkert en hel del att analysera kring en del av hennes uttalanden, tankar och spekuleranden kring hur genuin hennes "galenskap" är i alla lägen osv. Men jag väljer att bara låta mig roas av en "frisk fläkt" som bryter av det annars så stela och förutsägbara i filmindustrins och galornas värld.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela