Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lite blandade lästips

Publicerad 2014-03-13 19:29:45 i Allmänt,

Om man bara skulle följa en enda blogg på nätet så anser jag att man borde följa Genusfolket. Alltid välskrivna och välunderbyggda inlägg om viktiga ämnen.
 
Två av de senaste inläggen som alla borde läsa är:
 
Det är vi som är problemet
 
och
 
Just min sort vill de mörda
 
Sedan tyckte jag om det senaste som Burgschki skrev om systerskap, och jag tycker det var så klokt att jag citerar det i sin helhet:
 

"Det jag menar är att vi inte alltid måste köpa någon helt och hållet. Vi kan tycka att en person är dumihuvet men en excellent feminist och vi kan tycka att någon är jätterar men askass feminist. Vi behöver inte alla sitta i en ring och sjunga Kumbaya och vi måste inte blanda ihop vänskapsband och feminism. Det är så jag känner inför systerskapet, att det lätt kan bli ett ok att bära på sina axlar om man hela tiden måste tänka på medsystrar och så vidare.

Jag menar inte att vi inte ska länka till varandra. Jag tror på informationsspridning jag tror på gemenskap och gemensam kamp. Men feminismen dras med en bieffekt där vissa söker sig till rörelsen för att hitta polare. Känna gemenskap och när de sen inte håller med om sakfrågorna feminismen står för och då hamnar i diskussion med andra feminister, ja då förkastas hela feminismen och den “blir uteslutande” och så vidare."

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela