Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Låt oss tala om hår

Publicerad 2014-03-23 11:06:09 i Allmänt,

Nu när det skrivits så mycket det senaste om att det är insidan som räknas så tänkte jag gå i rakt motsatt riktning och fokusera ett tag på utseende. Sån är jag.
 
Som vanligt när jag har spenderat lite tid med att titta på filmer såsom Sagan om ringen och Hobbit så sitter jag kvar med den stora frågan inom mig: Varför i helvete blev normen att män skall ha kort hår? När män så uppenbart alltid ser så mycket bättre ut i långt hår (nästan).
 
Jag har nog en slags besatthet av hår har jag insett. Eller så är det en besatthet av saker som är lite normbrytande eller androgyna. För när det kommer till kvinnor så tycker jag främst att det är sexigt med korta "busiga" frisyrer.
Nu vill jag såklart tillägga att jag inte har några krav på att människor SKA se ut på ett visst sätt, utan detta handlar om högst personliga preferenser.
 
Men hallå, titta bara här.
 
Ser de coolast ut så här... eller såhär...
 
Såhär (kattungar inkluderade av oklar anledning) eller...
 
(Ok... denna bild kan ju vara nåååågot tillpiffad digitalt..haha)
 
För att inte tala om alverna.. dessa unisex-underbara varelser som ofta ses i klänningsliknande skrudar. Försöker övertala maken om att han skulle passa otroligt bra i denna stil... själv har nog nog mer Hobbit-kropp tyvärr :)
 
Vanliga tråk-Orlando... eller heta Legolas?
 
Vanliga Lee... inget kul alls (Klicka på bilden för att se den större, tror jag) eller superheta Thranduil..
 
 
Så jag säger bara det.. In med långt hår, mantlar och hela faderullan. Och en bra,mystisk, ljussättning... en förutsättning.
 
(och nej, jag kommer inte gå in på bristen på kvinnor i Tolkiens verk och de manliga hjältemyterna och allt annat som kan kritiseras utan jag kommer välja att betrakta dessa filmer enbart som ögongodis)
 
 

Kommentarer

Postat av: Trasseltuss

Publicerad 2014-03-23 14:38:42

Har alltid bestämt hävdat att män skall ha någon av följande tre frisyrer: långt, synth-lugg eller inget alls.

Sedan är ett välvårdat skägg ALLTID meriterande. En god vän som är lika skäggfrälst som mig hävdar att både håret och skägget är ett tecken på styrka och manlighet. Tex Samson, hur Gud vanligen porträtteras eller valfri forntida manlig monark. Håret manifesterar makten.
Har du funderat något i de banorna?

Svar: Jag är ju själv egentligen inte alls förtjust i skägg (trots att flera av de på bilderna hade skägg, så hade jag tyckt bättre om ifall de var utan). Men mycket möjligt att man har något undermedvetet kring att det långa håret skulle hänga ihop med någon slags vild maskulinitet. I mitt fall tycker jag ju dock mest om när det lutar åt det kvinnliga hållet.. lite androgynt sådär. Fast det är svårt att avgöra vad som undermedvetet ligger där inne i huvudet och styr vad man finner attraktivt... En väldigt spännande tanke i alla fall :) Nu har jag något att klura på :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela