Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Kan någon dela med sig av kejsarsnittshistorier?

Publicerad 2014-03-07 13:02:19 i Allmänt,

Det har ju skrivits en hel del om förlossningar, förlossningsskador och annat på nätet den senaste tiden. Det har tagits upp i media, debatterats i Debatt och liksom poppat upp överallt.... och i och med detta har min egen förlossningsrädsla vaknat till liv. Var ju i stort sett traumatiserad efter min förlossning men det har sedan dess legat i dvala då jag valt att helt enkelt inte tänka på det... men nu har det börjat nästla sig in i mina dagliga tankar och påverkar även min nattsömn.
 
Jag vill ju ha ett barn till men är livrädd för förlossning (inför första barnet var jag lugn som en filbunke dock). Har fått rådet att kräva kejsarsnitt, men jag är fan nästan lika rädd för det. Och inte kan man läsa på sjukvårdsupplysningen för de drar upp så mycket hemskt de bara kan känns det som, för att de vill att kvinnor skall föda vaginalt.
 
Så jag behöver ärliga kejsarsnittshistorier... Då gärna när det varit planerat. Hur går det till? Gör det ont? Hur länge gör det ont? Blir man liggande i en säng och samlar damm i veckor?
Eller tipsa om ärliga studier som jämför risker mellan vaginal förlossning och kejsarsnitt.... Hjälp mig hitta ett alternativ så jag vågar skaffa ett barn till.
 
Kommentarer kring det naturliga i förlossningar, vilket mirakel det är och hur kvinnor fött barn i alla tider undanbedes... och om dessa skulle komma ändå och komma från en man så... - BURN IN HELL!

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2014-03-07 18:51:21

Jag har ju bara gjort kejsarsnitt (planerat) så jag har inget att jämföra med. Men om jag utgår från vad andra berättat om vaginala förlossningar så verkar kejsarsnitt vara en walk in the park.

Jag minns att min barnmorska inför kejsarsnittet sa att det brukar vara "en trevlig upplevelse". Jag tänkte att hon var helt störd som sa så, men såhär i efterhand kan jag hålla med henne. Allt var liksom så lugnt och kontrollerat. Jag var såklart lite nervös, men jag hade en helt fantastisk sjuksköterska som verkade ha som huvuduppgift att prata med mig, han förklarade allting som hände hela tiden och var jättelugn. Man är ju ordentligt bedövad, så det gör inte ont alls. Däremot känner man ju att dom drar och trycker en del, men jag tyckte inte det var så farligt, lite som hårdhänt massage kan man väl beskriva det.

Efteråt gör det såklart lite ont, man är öm och svullen. Men jag upplevde det inte som alls så illa som jag föreställt mig. Jag gjorde snittet vid 11 på förmiddagen och vid typ 20-tiden på kvällen kunde jag gå upp ur sängen en liten stund. Dagen efter kunde jag duscha och vara uppe som vanligt, men rörde mig lite långsamt förstås. Vi åkte hem efter två dygn, och sen var jag lite öm i magen en vecka ungefär, men det räckte att ta några Ipren så var det helt ok.

Så sammanfattningsvis kan man väl säga att jag tycker att kejsarsnitt är ett bra sätt att få barn på, men jag har ju som sagt inget att jämföra med. Jag vet också att andra upplevt snitt helt annorlunda, men detta var min upplevelse :)

Svar: Tack, det lät ju ganska odramatiskt... hoppas jag får det så om jag får kejsarsnitt.
Knyttet

Postat av: BLIXA - det blir jävligt tyst i skogen om bara de vackraste fåglarna sjunger!

Publicerad 2014-03-08 13:51:44

Jenny på http://brunheten.blogg.se/ skriver en hel del om sina kejsarsnitt - rota lite i arkiven där så kommer du hitta massor :)

Svar: Tack för tipset! Var inne och läste nu och det var jättebra att ta del av. Stora frågan nu är hur lätt det kommer vara att kräva kejsarsnitt... Är skiträdd att bli gravid, säga att jag vill ha kejsarsnitt och sjukvården bara tvärvägrar... Då hade det nog fått bli psyket för min del :/
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela