Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag såg en film... Warm Bodies

Publicerad 2014-03-01 18:59:00 i Allmänt, Film,

Jag har inte sett Warm Bodies innan för det kändes som en skitlöjlig film... men så sa en del att den inte är såå dålig och att den är lite kul så jag tänkte jag kunde ta och ge den ett försök i alla fall.
Och vad skall jag säga... den var inte så usel som jag hade föreställt mig.. Jag såg klart hela filmen även om jag h
 
* paus i inlägget då jag på allvar somnade i soffan klockan halv sex och vaknade igen efter en timma *
 
Så, var var jag... Jo jag såg klart filmen men hoppade över lite av de mer långdragna partierna som jag antar skulle vara lite romantiska. Filmen var lite smårolig då och då, men inte så att man skrattade högt och man får ju säga att han klart är den sötaste zombien jag sett (om man som 30+ får säga så om en så ung kille.. och det anser jag ju uppenbarligen att jag får eftersom jag just sa det)... men även om jag tycker mig minnas att jag läst positiva saker om filmen så kände jag att nej, den var inte min grej.
 
För mig kändes det som ännu en variant av "om du bara älskar honom tillräckligt så förvandlas grodan till en prins"-grejen. Skönheten och odjuret i en modern variant. Han är ju en snäll kille egentligen.. so what om han äter folk. Jo jag vet att filmen inte är så himla allvarligt menad, men det stör mig att sensmoralen i ganska många olika typer av filmer är densamma. Dum/farlig/mordisk/elak/våldsam/etc. kille blir förlåten för att han är snygg och förvandlas till snäll kille om tjejen bara älskar honom tillräckligt - och det är betraktat som äkta romantik.
Och jag tycker att det är ett farligt och ohälsosamt sätt att tänka kring romantik och ett dåligt budskap att pränta in i unga människor.
 
Men bortsett från den analysen så var väl filmen småtrivsam, helt ok skådespelarprestationer, lite kul med en film ur zombieperspektiv och killens tomma blick påminde mig om min ena katt.
 
Och hon ba: Ok så han dödade min pojkvän och har fortfarande hans blod utsmetat i ansiktet och bitar av hans hjärna i fickan.... o han e ju död och så typ... men e han inte lite söt.. och han gav mig ju en filt.. Hur mycket mer kan man kräva av en kille?

Kommentarer

Postat av: peachbeast

Publicerad 2014-03-02 01:10:26

Jag kan absolut hålla med om att det är rätt stört att hon förlåter zombien i princip bara så där. Dock ser jag ett annat budskap i filmen, nämligen att vem som helst kan ändra sig till det bättre - hur osannolikt det än verkar. Jag ser även budskapet att krig vinns genom kärlek och förlåtelse, inte med hat och hämnd. Ur det perspektivet måste ju tjejen förlåta zombien för att själv kunna gå vidare och även kunna lägga kriget bakom sig. För min del hade det räckt där. Att hon förlåter honom, går vidare och kriget tar slut. Tyvärr måste ju filmen innehålla ett romantiskt inslag för att "klara sig" på marknaden. I framtiden (som jag hoppas är snar) kanske vi kan få se lite mer "ovanliga" slut. De blir bara vänner, de får inte alls varandra, de går vidare och hittar andra, de blir ovänner, osv.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela