Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Föräldraskap

Publicerad 2014-03-14 18:00:20 i Allmänt,

Lady Dahmer skrev detta inlägg om hur människor har så lätt att fördöma andras föräldraskap och att folk har en tendens i att lägga sig i och kräva förklaringar vad gäller de vad andra gör i sin barnuppfostran etc.
 
Det är ett intressant ämne tycker jag. Speciellt då jag vet att vissa saker som jag anser helt oviktigt av andra anses väldigt viktigt, och tvärtom. Och att saker jag anser vara rätt är saker andra anser vara fel.
Jag kan ge Nico godis på vardagar och jag låter honom bestämma ganska mycket bland annat. Finns ju de som skulle tycka att det är alldeles förkastligt. Jag däremot har väldigt svårt för när man uppfostrar barn könsstereotypt eller då man är extremt auktoritär med onödiga regler i alla lägen.
Sedan skulle jag aldrig hoppa på andra och tala om för dem att de gör fel eller att jag vet bättre. Även om jag ärligt får erkänna att jag vill ibland. Men det är väl för att man bryr sig om barn och har en övertygelse att ens eget synsätt är det bästa för barn antar jag.
 
Dock skulle jag aldrig gå så långt som de som LD skriver om som hävar att om man inte gör på deras sätt så borde man inte ha barn alls. För så tror jag inte. Även om jag ibland kanske tycker att mitt sätt är det bästa i vissa avseenden (vad gäller vissa saker anser jag själv att mitt sätt är "ok"), så innebär ju inte det att jag tror att någon som gör på ett annat sätt skadar sina barn eller är dåliga föräldrar. Visst finns det de som inte borde ha barn och är hemska föräldrar, men överlag så tror jag nog att folk gör sitt bästa och vill väl.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela