Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Kvinnoförakt

Publicerad 2014-06-13 19:40:00 i Allmänt, Feminism och genus,

Många antifeminister och andra av samma skrot och korn verkar haka upp sig väldigt mycket just på begreppet "kvinnohat". De hävdar bestämt att de flesta män minsann inte hatar kvinnor. Icke sa nicke... Deras sexism, objektifiering och deras nedvärdering av kvinnor är bara symtom på deras uppskattning, kärlek, beundran och önskan att beskydda... typ.
 
Jag kan också ibland komma på migs jälv med att haka upp mig på ordet hat. För man tänker då att dessa män genuint vill skada kvinnor (vilket vissa i och för sig vill)... och alla de där männen i min omgivning.. inte HATAR de väl mig? Nu vet jag att det bara är ordfjanterier, men jag är ju något av en ordälskare, men jag skulle egentligen hellre kalla det för kvinnoförakt. Vilket på många sätt är än värre egentligen.
 
Om man hatar någon så ser man oftast denne som en motståndare, ett allvarligt hot eller liknande. Någon man föraktar ger man inte ens den betydelsen. Det är bara ett besvärande kryp man kan putta åt sidan.
Ta till exempel alla tusentals filmer som innehåller kvinnoförnedrande, sexistiska scener. Om det handlade om kvinnoHAT hade män till och med njutit av att dessa typer av scener skapar obehag hos kvinnor och försämras deras livskvalitet i förlängningen. De hade tyckt att detta var något bra. Men när det handlar om kvinnoFÖRAKT så är det mer så att män helt enkelt skiter i vad kvinnor känner och upplever. Det är för dem oviktigt. Deras egna behov och önskningar går före.

Kommentarer

Postat av: somewhatfriendly

Publicerad 2014-06-13 21:53:51

Precis vad jag har tänkt. Hat är ett så mycket mer relativt ord, som i att det betyder så olika saker för olika människor. Kvinnoförakt beskriver så mycket tydligare hur jag ser på fenomenet och hur jag ser det mer som att det finns ett inbyggt kvinnoförakt i samhället. Det är just det du säger om att kvinnor inte ges samma betydelse som män, att vi inte ses som mäns jämlikar, som är roten till problemet. Sen finns der ju såklart män som hatar...

Svar: Håller absolut med dig.
Knyttet

Postat av: Urban

Publicerad 2014-06-14 19:08:36

Ut med feministerna
In med realisterna

Svar: Det ena utesluter inte det andra... men det kanske bara skulle låta coolt?
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela