Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Serier som borde gjorts mer av..

Publicerad 2014-07-06 09:35:17 i Allmänt,

I natt fick jag sovit lite mer och känner mig något bättre idag förutom värk i hela kroppen. Den tid jag låg vaken låg jag dock och funderade på nedlagda serier som jag inte tycker borde ha lagts ner och snäll jag som jag är så tänkte jag dela detta med er :)
Observera att jag inte inkluderat en del riktigt bra långkörare som jag uppskattade men ändå kände at de kanske började ha gjort sitt när de  lades ner (som Buffy).
 

Tre serier för både ungdomar och vuxna som borde ha fått fortsätta:

Veronica Mars

Så klart! Varför de la ner denna serie kan jag för mitt liv inte förstå. Det mest störande är ju att det gått så lång tid sedan den lades ner att även om de skulle ta sitt förnuft till fånga så kan det ju aldrig bli samma sak.

Freaks and Geeks

Min nya kärlek som också borde ha fått fortsatt. Men att den gick så kort tid kanske skapade dess kultstatus också. Kanske bör vissa serier sluta när de är på topp?

My so called life

En serie jag måste se om då jag inse sett den sedan tonåren. Dock var det denna serie som fick mig att färga håret riktigt rött för första gången. Minns bara att jag älskade den.

 

Två klassiker, och en "nyare klassiker" som man inte fick nog av:

Twin peaks

Kanske hade den aldrig kunnat bli lika bra om man fortsatt eller hade gjort en fortsättning? En sak är i alla fall säker att ingen annan serie efter den har lyckats skapa lika sjukt spännande och mystisk stämning. Bara titelspåret ger mig mysrysningar.

Star Trek originalserien

En serie som borde fått gå mycket längre, men som såklart inte kan tas upp på nytt nu. En äkta klassiker som i alla fall fick en hel del uppföljare. Kan dock inte förstå att man inte gör en seriös ny satsning på ännu en spin off. Världen kan inte få nog av Star Trek.

Rome

En underbar, underbar serie! Så välgjord in i minsta detalj. Den hade ju visserligen en tydlig början och ett tydligt slut, men jag hade gärna sett liknande kring andra historiska personer i romerska riket... om det gjordes med lika stor omsorg.

Tre stycken "Och vad fan hände sedan då?

Flash Forward

Serien som framför allt fick mig sluta börja se serier som jag inte var säker på att de hade tänkt avsluta (en princip jag dock brutit nu i och med Helix och Last Ship). Tyckte att den var skitbra och var så jäkla sne när de bara la ner den utan att man fick några svar alls. Vet dock inte om ryktet är sant att den lades ner för att amerikanerna inte kunde hänga med då det fanns för många karaktärer.

The Event

Threshold

 Båda serierna ovan var inte serier som jag tyckte var jättebra egentligen. Blev bara sne att de lade ner dem utan att man fick svar på alla frågor.... och anser att det fan borde stiftas en lag att serier ej läggs ner utan att man knyter ihop säcken för tittarna.

Två serier som hade potential

Jericho

Caprica

 Båda serierna hade kunnat bli bra men fick aldrig riktigt chansen innan de lades ner. Hade såklart lite extra kärlek till Caprica då det var en spin off på Battlestar Galactica.

Tre serier som sabbades av manusförfattare

V

För långsam i handlingen helt enkelt.... och kanske gick det aldrig att leva upp till originalet.

Terra Nova

Hade kunnat bli väldigt cool men också för långsam i handlingen och för lite fokus på alla de där dinosaurier som alla sett fram emot. Man kan inte snåla med effekterna om man skall göra en sådan serie.

Heroes

Skall vara ärlig och säga att jag bara sett första säsongen men att jag tyckte om den. Har dock hört av alla andra att manusförfattarna sabbade säsong tre och att det var därför den slutade. Skall ta och se alla säsongerna snart  så jag har det gjort dock.

En serie jag roades av, en jag aldrig hann börja se och en som var mitt lite skamliga vardagsnöje:

Lie to me

Jag tycker mycket om Tim Roth och tyckte om den psykologiska aspekten av serien. Hade gärna sett den lite till även om det inte var en toppenserie.

Carivalé

Denna serie har jag faktiskt inte sett just då jag är rädd att bli besviken då den lades ner så snabbt, men har hört mycket bra om den och den verkar väldigt cool så den finns med på min To-do-list.

Vem dömer Amy?

Ok, detta är ingen superserie. Ingen serie som kommer hamna  i en lista över klassiker om hundra år eller så. Men det var mitt vardagsnöje förr att se den. Kanske då den föll inom mitt område med socialtjänst, arbete med ungdomar och sådant. I liked it, ok.

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2014-07-06 11:21:42

Jag tycker nog ändå att "Ranchen" förtjänar att vara med på denna lista, tycker inte du? ;)

Svar: Haha.. det är ju värd ett inlägg i sig inser jag ju nu :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela