Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Omotiverad ångest

Publicerad 2014-07-13 20:54:01 i Allmänt,

Innan jag träffade min man led jag av extremt mycket ångest. För att försöka klargöra vad jag menar med ångest, då jag vet att människor ibland menar lite olika saker med ordet, så är det känslan av att precis ha gjort något oförlåtligt som inte går att ta tillbaka ungefär. Som det kanske skulle kännas om du precis kört över din mammas hund med bilen eller om du vaknat upp i samma säng som din bästis partner, eller whatever. En känsla av att något nästan levande försöker klösa sig ut ur ditt bröst/mage.
På den tiden hade jag det varje dag. Inte hela tiden, men stundvis dagligen. Och det var nästan outhärdligt att leva med. En konstant känsla av att du har gjort eller är på väg att göra ett fruktansvärt misstag.
 
När jag träffade min man så hade han av någon anledning en extremt lugnande inverkan på mig. och mina ångestattacker försvann nästan helt.
 
Nu helt plötsligt, nästan fem år senare, så har jag börjat få omotiverad ångest igen. Jag kan plötsligt, framför allt på kvällen, få en extrem känsla av att allt är på väg att gå åt helvete och jag kan knappt andas. Är så jävla frustrerande och hoppas verkligen inte att det är något bestående.

Kommentarer

Postat av: Emma

Publicerad 2014-07-15 12:37:42

Jag har också jobbigt med ångestattacker ibland, eller kanske inte attacker, men äh, ja, du förstår säkert vad jag menar.
Har iallafall kommit på ett sätt att hantera dem som funkar för mig: jag lyssnar på Kjell Höglunds Ljuset i tunneln. Högt, och sjunger/skriker med i texten tills ångesten lättar. Ibland räcker det med 1 gång, ibland 10, och i enstaka fall oräkneliga gånger. Märkligt eller hur?
Hoppas du snart mår bättre!

Svar: Vad jobbigt att du också får sådant :(, men vad bra att du hittat en teknik som fungerar. Får hoppas jag hittar något som fungerar på mig... eller jag kan oftast bryta dem efter ett tag men hade önskat att de kunde sluta dyka upp alls.Tack! :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela