Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Olika nivåer av irritation

Publicerad 2014-07-29 20:11:15 i Allmänt,

Irritation på global nivå
 
Jag stör mig något enormt på människor som inte kan hålla isär kritik mot Israel med antisemitism - åt båda håll. Och med det menar jag att jag både står mig enormt på människor som gastar om att man hatar judar för att man anser att Israels ledning gör fel som beslutar om bombningar som till största delen drabbar oskyldiga och nästan utplånar ett helt folkslag, men också på de som på något sätt lastar judar som grupp för det som sker i Gaza och börjar uttala sig hatiskt eller kastar sten på synagoger och liknande. Lika idiotiskt vilket som.
 
Irritation på regional nivå
 
Ja jag hoppas att ni inser att irritationen på de olika nivåerna inte på något vis befinner sig i samma kategori vad gäller allvar. Global nivå = seriöst, men sedan minskar graden av allvar markant för varje steg.
Men för att återgå till den regionala nivån så är det smått jobbigt att bo på en plats (en ö) dit många åker på semester och där många har sommarstugor, vilket innebär att de varma månaderna plötsligt innebär köer åt alla håll i trafiken, lååångsamma husvagnar överallt, milslånga köer och trängsel i affärerna osv.
 
Irritation på (mycket) lokal nivå
 
Min man använder överdrivna mängder tandpetare... som ligger precis överallt. På allvar så får jag plocka tandpetare ur min säng varje kväll då jag skall lägga mig om jag inte vill riskeras att spetsas av ett minimalt spjut under natten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela