Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Vad menar Juul?

Publicerad 2014-01-06 09:29:48 i Allmänt,

Jag älskar vanligtvis Jesper Juul och hans tankar kring "barnuppfostran" (ogillar ordet uppfostra). Tycker att han skrev en intressant artikel nyligen som tar upp lite av det jag skrivit tidigare men som han formulerar annorlunda. Han vänder sig lite från begreppet demokratisk uppfostran och tycks se detta som gränslöst och utan motstånd - vilket jag inte alls ser det som. Jag ser det nog mer som det han kallar att sträva mot likvärdighet.
 
Tycker också att det är en viktig punkt att inte se samspelet mellan barn och vuxna som en maktkamp där en skall vinna. Läs artikeln själva.
 
Dock fanns det några saker i artikeln som fick mig att bara WHAT?!, men jag hoppas att jag missförstått vad han menar. Han skriver bland annat:
 
de behöver inspireras till ett paradigmskifte från maktkamp till likvärdighet. Det samma gäller i hög grad föräldrarna och deras inbördes samspel, där männen har förlorat – och därmed har naturligtvis hela familjen förlorat.
 

Vad menar Juul med detta? Att det i relationer finns en maktkamp som männen förlorat? Är han inne på det där "stackars män som blir förtryckta av feminismen"-spåret, eller vad menar han egentligen? Jag vet inte hur jag skall tolka det han skrev då han själv inte utvecklar det närmare men det störde mig något oerhört...

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2014-01-07 20:25:31

Haha, han är ju dansk. Lita aldrig på en dansk. De är i stenåldern gällande jämställdhet.

Svar: Haha, sant.
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela