Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Feltänk

Publicerad 2014-01-28 11:49:21 i Allmänt,

Jag läste detta på DN, om socialdemokraternas tankar kring hur gymnasiet skall se ut. Jättebra att de försöker tänka till för nuvarande regerings reformer har ju varit ren idioti. Men jag känner att detta också blir lite feltänk.... eller rätt mycket.
 
Ok, man vill satsa mer på yrkesprogram = jättebra. Men sedan säger de att de vill stärka dessa genom att de också skall vara högskoleförberedande. Suck. Säkert kan det locka en och annan, men bättre hade varit att göra de yrkesinriktade ännu mer praktiska. För saken är ju den att alla inte kan studera, de har svårt för pluggande och klarar inte de krav som ställs i de mer teoretiska ämnena. Att då lägga in mer plugg i de enda program de har en chans att klara är ju inte direkt en bra lösning.
 
Och att säga att man inte kan få socialbidrag om man inte slutfört gymnasiet... samma där, så är det en bra tanke att försöka få fler att plugga klart, men hot fungerar sällan. Få av de som hoppar av gör det för att de är lata och vill leva loppan på socpengar. De gör det för att de har sociala problem, att de saknar förmågan att studera, att de har psykologiska svårigheter, är nedstämda, att skolan inte erbjuder den hjälp de behöver och så vidare. Mer resurser i skolan är det som behövs, inte hot. Det enda man kommer åstadkomma är att unga hamnar på gatan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela