Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En liten sjuk

Publicerad 2014-01-05 19:16:27 i Allmänt,

Idag har verkligen varit en lång dag, som till största dels spenderats i väntrum med väggar målade i neurala färger, med fåtöljer i slitstrakt material, konst på väggarna som ingen förstår och backar med gamla trasiga leksaker. På vårdcentral och sjukhus med andra ord.
 
Nico har ju inte mått speciellt bra under hela julledigheten. Det har varit lite upp och ner och vissa dagar har han verkat bättre, men det har varit mindre energinivå än vanligt, sämre humör, feber till och från, snuva, mycket hosta, dålig matlust och så vidare. Han har även talat om att han har ont i örat och i munnen. Har dock avvaktat just eftersom det gått så upp och ner och jag trott att det skulle gå över. Nu för tiden gör man ju inget åt öroninflammation ändå och känns ju bara dumt att släpa ungen till doktorn vid en seg förkylning.
 
I natt var han dock väldigt ledsen och hade ont och nu på morgonen låg han bara i en liten hög i soffan och orkade ingenting. Så tog med honom till vårdcentralens akut, och tog mamma med mig. Fick vänta i två timmar eller något. De tog två blodprov och världens duktigaste barn bara sträckte fram sina små fingrar och sa inte ett ljud. Sedan fick han träffa läkaren och Nico var lika duktig som alltid och gapade stort, lyfte tröjan så han kunde lyssna på hjärtat och så vidare. Det enda de kunde hitta var att han var röd i örat som han sa att han hade ont i, så det skrevs ut penicillin. Precis innan vi skulle gå dock så blev Nico blek, mådde illa och la sig i mitt knä och bara somnade. Då blev läkaren så orolig att han ville att vi skulle åka till barnakuten i Göteborg.
 
Ringde Hampus och han bytte plats med mamma efter det att vi gått en snabbis till leksaksaffären och köpt Nico det utlovade "paketet" eftersom han varit duktig hos doktorn. Sedan in till stan. Satt och väntade i några timmar. Nico verkade inte sämre, utan lite bättre och han åt lite grann, och när de sa att vi kunde få vänta halva natten så tog vi med honom hem istället. Fick med remissen så vi kan åka in imorgon igenom om det behövs men vi hoppas penicillinet kommer hjälpa. Han somnade i bilen hem och fortsatte sova när vi kom hem. Så har varit en trött dag för honom.
 
Man blir ju såklart orolig när ens barn inte mår bra, men jag hoppas penicillinet gör att han mår bättre snabbt. Känns så orättvist att han mått halvkasst hela ledigheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela