Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tycker om och inte tycker om

Publicerad 2014-02-23 19:48:19 i Allmänt,

Ni som inte har följt den här bloggen har kanske ännu inte upptäckt min (o)vana att skriva meningslösa listor av olika slag för att ha något att roa mig med medan jag nattar sonen (jag är inte världens hemskaste förälder btw utan han somnar bäst när jag sitter bredvid sängen med datorn och skriver samtidigt som jag spelar klassisk musik... rogivande tydligen).
 
So here we go...
 
Fem saker jag tycker om:

1. Skapa obekväm stämning
Jag vet inte vad det är som gör att jag finner det oerhört underhållande att skapa en obekväm stämning i olika sociala sammanhang. Eller snarare är det så att jag tycker om att göra en tillbakakaka, eller vad det var Alex Schyman brukade kalla det, så att människor som sätter mig i en obekväm situation får det mer obehagligt själva.
Ta t.ex. ovanan människor har att fråga om man är gravid för att man råkar väga lite för mycket... I det läget ääälskar jag att le artigt och svara glatt: Nej då.. Jag är bara fet. Och sedan bara njuta av den pinsamma tystnaden.
 
2. Sortera böcker
En sysselsättning jag alltför sällan har tid till numer. Jag älskar att arrengera om mina böcker i olika system efter genre, författare eller storlek... kanske till och med efter färg (men då måste jag arrengera om dem med en gång igen för färg är fan inget hållbart system).
 
3. Svara på frågor om mig själv
Få saker är lika underbart som att få ett frågeformulär på posten där man skall kryssa i svar på frågor om sig själv. Jag hade gärna fått dagliga enkäter från alla tänkbara företag och instanser och bara berättat om mig själv om och om igen. Jag tror det får mig att känna att jag som person har betydelse eller nåt.
 
4. Promenera och lyssna på musik
Också en sak jag alltför sällan har tid för... Eller rättare sagt så är det ju så att jag måste gå själv för att det skall ha den meditativa effekt jag eftersöker vilket gör att jag bara kan gå när Nico sover (eller gör något kul så jag slipper ha dåligt samvete för att han är ledsen, för då kan jag inte slappna av)... och då kan jag bara gå den ljusare delen av året eftersom jag är jävulskt mörkrädd.
 
5. Sova
Inte helt oväntat
 
Fem saker jag inte tycker om:
 
1. När ingen av bloggarna jag följer har ett nytt inlägg på Bloglovin
Jag kan hysteriskt ladda om sidan tio gånger på en minut i hopp om att något bara är fel...
 
2. Att mina fötter alltid somnar när jag nattar sonen
Vilket innebär att jag liksom ramlar ut ur hans rum, snubblar över allt och för oväsen.
 
3. Mint
Varför tycker människor om när saker smakar som tandkräm?
 
4. Väckarklockor
För att de ringer. Och jag måste vakna.
 
5. Att jag varje gång jag läser om ett av mina egna publicerade blogginlägg inser att jag har tusen slarvfel vad gäller stavningen
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela