Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

När tystnad orsakar lidande - om förlossningsskador och annat

Publicerad 2014-02-12 09:38:46 i Allmänt,

Blixa skrev ett mycket bra inlägg om hur "fittskador normaliseras" (ja jag är ju en av dem som har svårt för ordet fitta, men inlägget är så viktigt att även om ni är som jag så MÅSTE ni läsa det). Det handlar om att kvinnor dels inte vågar uppsöka vård vid skador i underlivet (ofta efter förlossningar) då man tycker att detta är "pinsamt", och när de väl gör detta möts de av en oförstående sjukvård som tycker att man bara skall acceptera det. Och det är inte ok! Är själv en av dem som fortfarande inte talat om för gyn de problem jag haft efter min förlossning.
 
When Darkness Falls skrev sedan en mycket bra uppföljning på Blixas inlägg där hon också tar upp hur många män även i en sådan här fråga på något sätt lyckas vinkla det till att det är dem man bör tycka synd om. Käftsmäll på det.
 
Och samtidigt som kvinnor inte kan kissa, bajsa, ha samlag, onanera, sitta ordentligt, gå ordentligt, sova ordentligt, LEVA ordentligt och har fruktansvärda smärtor varje dag resten av sina liv, sitter det män och skriker: MEN MÄN DÅ!!! Det är faktiskt jättejobbigt för oss att inte få ligga med alla tjejer vi vill ligga med!
Utdrag ur WDF:s blogginlägg
 
Jag tycker att alla borde läsa dessa inlägg och även alla kommentarerna under dem fullt av kvinnor som berättar om ohyggliga, jobbiga och plågsamma problem som de inte borde behöva leva med, och den bristande respekt de mötts av inom sjukvården.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela