Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Pride-tankar via mobilen

Publicerad 2014-08-02 18:44:31 i Allmänt,

Kommer fatta mig ganska kort då bloggande via mobilen är så avigt.
Pride-festivalen är igång med både festligheter och allvar, och som alltid dyker två irritationsmoment upp.

Dels alla idioter som har noll insikt gällande heteronormativitet och den utsatthet homosexuella fortfarande befinner sig i och börjar gaffla om att det minsann inte finns nån festival för heteros - när faktum är att heteros paraderar hand i hand längs gatorna vilken jäkla vanlig tisdag som helst.

Dels alla politiker som i vanliga fall gör näst intill noll för att förbättra hbtq-personers levnadsvillkor men nu plötsligt försöker vinna billiga poäng genom att vinka i paraden bredvid någon som gärna skall se så stereotypt homo ut som möjligt för att ingen skall kunna missa hur jäkla öppensinnade de är. Visst är det bra att de går där men ännu bättre hade det varit om de brytt sig på riktigt. Eller är det vara jag som är cynisk?

För övrigt stämmer jag in i krönikörens, vars namn jag inte minns, ord när han sa fuck ordet tolerans. Hatar när man talar om tolerans. Jag tolererar inte hbtq-personer, jag välkomnar dem och uppskattar dem. För ju fler som kan och vågar vara öppet homo, bi eller trans desto mer utmanas heteronormativiteten vilket leder till en större frihet för alla att skapa sin egen identitet och sätt att leva.

Kommentarer

Postat av: P-A

Publicerad 2014-08-07 10:52:30

personligen har jag aldrig bryt mig om mnormer och mallar alls.

Gör något som mycket få gör i världen. Att vara sig själv fullt ut och leva och trivas med tillvaron fullt ut.

Fler borde göra det.

Ha det bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela