Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Och så lite om att jag tycker att Marvel är bra

Publicerad 2014-08-03 19:23:51 i Allmänt,

Marvel har "alltid" haft mycket kvinnliga superhjältar om man jämför med andra comics, och de har också verkat tänka mer på etnicitet än andra comics och har också "öppet" homosexuella karaktärer. Nu har de också meddelat (för ett tag sedan) att Thor skall bli kvinna (och nu talar vi inte ett könsbyte utan att en kvinna tar över hammaren och därmed Thors krafter) och att Captain America skall bli afroamerikan. 
 
Om man vill vara cynisk så kan man såklart se det som att de ger sig själva mycket PR genom "spektakulära" handlingar och att de vill följa med i "samhällstrenden". Och visst, så kan det ju såklart vara också. Men om man skall se det ur kapitalistisk synvinkel så tar de ju också en stor risk och riskerar att göra folk sura... och, viktigast enligt mig, så spelar motiven egentligen inte så stor roll då dessa förändringar innebär att fler människor blir inkluderade och "normaliserade" inom populärkulturen... vilket jag tycker är toppen.
 
Jag tycker att det är superbra arbete av Marvel att försöka inkludera, förändra sig med tiden och inte vara rädda för att ta risker när det handlar om saker med gott syfte.
 
Tummen upp för dem.
 
 
 
Nästa steg i rätt riktining kanske kan vara att sluta klä (av) de kvinnliga superhjältarna i sexuellt objektifierande och rätt opraktiska kläder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela