Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Feminismen - en del av någonting mer

Publicerad 2014-08-01 19:07:11 i Allmänt,

Som jag tidigare skrivit så anser jag inte att jag kan avgöra vad som är rätt sorts feminism och inte i det stora hela - men jag kan ju ha en personlig uppfattning om vad feminism är för mig. Och personligen har jag väldigt svårt att se hur man kan vara feminist "på allvar" när man är höger politiskt sett.
 
För mig är ju feminismen egentligen en del av en större världsbild. En syn på världen där jag önskar rättvisa och jämlikhet för alla inte bara mellan kvinnor och män utan även vad gäller etnicitet/hudfärg, sexuell läggning/identitet/uttryck och mellan olika sociala "klasser". Och allt detta överlappar varandra och glider in i vartannat så det ibland är svårt att säga vad som är vad (t.ex. genustänket som för mig är både feminism men också en del i att förbättra villkoren för HBTQ-personer).
 
Och med mitt sätt att tänka är detta svårförenligt med högerpolitik som jag inte anser är solidarisk för fem ören.
Hur tänker ni?

Kommentarer

Postat av: Freja

Publicerad 2014-08-02 00:00:28

Jag håller med. Jag förstår inte hur liberaler, som står för att alla kan bara de vill, överhuvudtaget ens funderar på att kalla sig feminister. För i feminismen är det ju inbakat att det finns hinder som du inte kan komma över "bara du vill och anstränger dig".

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela