Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Saker som gör mig skrikande frustrerad

Publicerad 2013-09-20 10:41:45 i Allmänt,

Jag känner att Ryssland är ett ämne jag nog omedvetet hållt mig borta från det senaste. Jag klarar liksom inte av den enorma ilska och frustration det skapar i mig. Hela tiden bara pumpas ut nyheter om våld och kränkningar mot homosexuella och jag mår fysiskt illa. Påmindes dock om eländet när jag läste på Sannas blogg. Nu vill de tydligen börja ta barnen från homosexuella i Ryssland.... och jag vet fan inte vad jag skall säga. Dessa stackars människor. Det värsta är ju att omvärlden är för feg för att göra något. Vissa länder har helt enkelt fritt fram att kränka människors mänskliga rättigheter hur som helst eftersom de har stor politisk makt.
Alltså jag är emot krig, jag promotar inte krig på något sätt, men OM man skall starta krig skulle det då inte kunna vara över saker som just mänskliga rättigheter någon gång och inte över jävla olja som det alltid är?
Hoppas i alla fall att Sverige tar sitt ansvar och beviljar dessa människor asyl.
 
Sanna tar också upp den helt sjuka nyheten om moderaternas nya arbetsmarknadsminister. Elisabeth Svantesson  som är radikalkristen och med i en församling som tycker att homosexualitet är skadligt och att abort skall förbjudas. Det värsta är att jag inte anser att det är sådant liv kring det som det borde vara. En muslim som ville debattera med antisemiter eftersom han tyckte de har fel - då blev det sådant jävla kaos att han tvingades avgå. Men en galen kristen kärring då är det tydligen hennes privatsak och hör inte till hennes politiska uppdrag. Sedan när har man det resonemanget? Minns inte att det argumentet kom upp när den där politikern hade köpt sex... Nej men det var ju hans friiiiitid...
Sedan kommer man med att det är ju en demokrati så det är bara att rösta bort i nästa val... och visst så är det ju, men det är ett tag dit och bara det faktum att befolkningen ändå relativt tyst accepterar att en politiker står för dessa värderingar är satans skrämmande. Man kan ju dock undra om moderaterna har lite kris vad gäller tillgång till bra politiker om detta var det bästa de hade att komma med? Men bra, gör bort er så mycket ni kan så vi blir av med er helt och hållet i nästa val.
 
Men är det bara jag som ibland vaknar upp på natten med den obehagliga och ångestframkallande känslan att utvecklingen går bakåt.... eller är det bara det att jag blivit så gammal nu att jag automatiskt börjat tro att det var bättre förr? (och för homosexuella var det ju inte det.... det vet jag ju)

Kommentarer

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2013-09-20 11:50:40

Jag vet... det är så vansinnigt att man varken vet ut eller in. Det är därför jag bara skakar på huvudet och vill slå allt ifrån mig, tror jag.

Svar: Ja det blir liksom för mycket...
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela