Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Porr för kvinnor

Publicerad 2013-09-10 19:16:48 i Allmänt,

Jag såg detta klipp härom dagen och började fundera över det där med porr för kvinnor.
 
 
Vad tänker ni om det? Tror ni att kvinnor behöver speciell porr? Spontant känner jag att visst är det så att porrindustrin i stort fokuserar mycket på manlig njutning och att majoriteten av kvinnorna (nu gissar jag friskt och kan ha fel) kanske inte just vill se avsugningar och ansiktssprut - men så finns det säkert de kvinnor som visst tänder på det samtidigt som det finns män som inte gör det.
Men vad räknar man då som porr för kvinnor? Det känns som om det begreppet bygger på mycket stereotypa fördomar om vad kvinnor vill se/ha/tänder på och att många kvinnor skulle känna sig exkluderade. Menar man att det skall vara känslosam story men gos och kel eller vad lägger man i begreppet? Kan inte kvinnor tycka lika mycket om hardcore påsättningar - för att vara rakt på sak.
 
Nu är jag inte mycket för porr alls. Inte för att det är fel eller skamligt eller så utan för att den mesta porren är gjord på ett sätt som inte tilltalar mig - pinsamt dålig konversation, överdrivet stönande, närbilder jag inte vill ha på min näthinna och en evig kukdyrkan. Dock kan jag ju säga det att OM jag skall se porr så är det inte en halvtimmas förförisk inledande konversation, mys i soffan, hålla handen och sova sked jag vill se heller - för då kan jag lika gärna se en romantisk komedi eller nåt.

Så visst kan jag se behovet av en annan slags porr som inte är lika manscentrerad, men med den uppfattning som vissa tycks ha om "vad kvinnor vill ha" så kan de lika gärna skita i att försöka.
Nån som sett bra porr förresten? Som känt "fan det här var en bra rulle?"... Skulle vara intressant att höra vad det var som gjorde att ni tyckte det var bra i så fall.

Kommentarer

Postat av: johannes

Publicerad 2013-10-04 23:45:23

Hej! Jag gillar din post. Jag tror inte det behövs någon "kvinnlig" porr. Jag håller med dig att den mesta mainstreamporren är riktad för män. Det är de som konsumerar mest bild/film-porr helt enkelt, och då är det den som syns och marknadsförs, pga efterfrågan. Däremot kunde dagens porr ha bättre kvalité. Det var faktiskt bättre förr. Brudarna/männen var mer naturliga, och alla såg ut att njuta mer framför kameran. Från 70 talet fram till mitten av 90-talet gjordes många kvalitativa filmer som var mer unisex än den skräp filmkanalerna nu köper in, och 95% av det som finns på nätet. En klassisk bra film "Caught from Behind 2". Dirty, men inte våldsamt och osmakligt. Det är högst individuellt också, men tror inte så många kvinnor tänder på en sån film. Själv tänder jag på att det är naturligt vissa närbilder, men ändå professionellt filmat. Hursomhelst tror jag att man bör sluta med kvinnoporr och istället skapa unisexporr. Kvinnoporr känns som att det är mer en politisk ställningstagande tror att porren är antingen svart eller vit. X-art producerar porr som är riktad mer för par, det är ett tips för de som vill hitta kvalitativ nätporr.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela