Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

.. och jag kan ha stulit en ballong från Carl Bildts fru

Publicerad 2013-09-27 20:23:21 i Allmänt,

Nu var årets bokmässa över, för vår del. Tradition att åka dit och älskar det. Innan Nico föddes var det dock lite annorlunda. Då gick jag igenom varje bok i varje monter och letade skatter. Nu får jag ha några böcker i åtanke som jag kan leta upp och resten av mässan som jag får se är den jag råkar passera medan jag jagar Nico. Tror att jag nästan spenderade mer pengar på honom än på mig själv. Här följer lite bilder som illustrerar dagen och de inköp som gjordes.
 
Foto: Göran Hermanson
Nico hittade ett fint pärldraperi som han beundrade.
 
Sedan kutade han iväg och vi fann honom sittandes på en pall där han med stort intresse lyssande på ett föredrag där en författarinna berättade om hur hon fått inspirationen till sin bok.
 
Jag köpte två böcker till Nico på mässan: Var är Nicke Nyfiken och Alfons egna saker. Kul nog blev båda mycket poppis hemma med en gång, speciellt den förstnämnda. Bra böcker för att träna språk också.
 
Min dator är dum och vägrar göra denna bild vänd åt rätt håll men detta var i alla fall en bok med tillhörande leksaker som Nico fick av mamma.
 
Här är en bild från när vi kom hem och han sitter och leker med de bilar och den bilbana som fanns med i boken. Väldigt populärt. Här ser man också hans lite väl Gustav Vasa-liknande nyklippta frisyr.

Av pappa fick Nico en vykortsbok med Pippi-motiv. Nico var väldigt tydlig med att just den skulle han ha. Han kramade den hårt mot bröstet och sa "Min!"... så då fick han den :)
 
Ännu en bild som datorn vägrar göra rättvänd så ställ er på huvudet eller nåt. Är i alla fall de böcker som jag köpte åt mig. Johan Perssons och Martin Schibbyes 438 dagar, Fredrik Backmans Min mormor hälsar och säger förlåt samt boken Magikerna. Hade hoppats på att hitta något kul och udda i scifi-bokhandelns monter, för det brukar jag alltid göra, men detta året fanns tyvärr inget som jag kände att jag bara måste ha.
 
 

Efter bokmässan och Nicos andra McDonalds-besök för dagen så blev det en sväng förbi Coop i Bäckebol. Där fick han ett leksaksflygplan och de fina blå gympaskorna av mamma och pappa. Jag köpte fodrade stövlar, strumpor och ett puzzel till honom.
 
Utanför affären fanns sådana där "åkattraktioner" och Nico fick åka en sväng både i bilen man ser i bakgrunden och på den med Nalle Phu. En nöjd kille som upplevt mycket idag.
 
Jo det där med ballongen också förresten... Nico var lite upprörd över att han släppt sin heliumballong så den försvann upp i taket så när jag får se en ballong liggandes på golvet vid en monter och Nico vill ha den så tar jag den utan att tänka mig för och ger till honom (trodde liksom att det var sådana man fick ta då det fanns lite överallt)... När vi går hör jag en förvånad röst som säger: De tog vår ballong.. och när jag vänder mig om ser jag att denna människa är Carl Bildts fru. Jag bara gick.. hon har råd att fixa en ny. (och det fanns fler att få i samma monter).
 
När vi kom hem trodde jag att Nico skulle somna gott efter en så lång dag men han var övertrött och superbusig istället. Somnade 45 minuter senare än vanligt nästan men nu sover han i alla fall och jag skall ta och börja läsa.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela