Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Man skulle nästan kunna tro att jag är kär...

Publicerad 2013-09-16 21:30:33 i Allmänt,

... ja med tanke på hur mycket jag skriver om Miley Cyrus alltså. Vet inte varför jag känner mig så engagerad i frågan då all skit hon får antagligen bara skapar publicitet så hon blir snorrik på kuppen och själv inte alls gråter sig till sömns om kvällarna. Men det är något som stör mig enormt när man försöker trycka ner en ung kvinna för att hon visar sig sexuell. Visst kan man debattera sättet hon gör det på och visst kanske det inte direkt hjälper till vad gäller synen på kvinnor som sexuella objekt - men HON har rätt till sin sexualitet.
Att jag kom in på ämnet igen var att Aftonbladet idag skrev om vad folk i USA hade skrivit i sina anmälningar mot Mileys uppträdande på MTV-galan.
Först och främst störde jag mig på journalistens formulering:
Miley Cyrus chockade större delen av nöjesvärlden när hon på ett sexuellt sätt åmade sig mot allt möjligt under MTV-galan.
Ok, om man använder uttrycket "åmade sig mot allt möjligt" så känner man ju redan där att personen som skriver inte gillade det denne såg. Ett väldigt nedlåtande uttryck. Har aldrig hört någon säga det samma om Mick Jagger när han står på scen och har för mig att han "åmar sig" rätt mycket han med. Men just det ja, han är ju man.

Sedan har man då själva de här anmälningarna som för det första handlar mycket om att människor är upprörda då deras barn såg på detta och att Miley som brukade spela Hannah Montana betedde sig så här. Hmm.. man kanske inte skall låta små barn titta på MTV-galan om sådant stör en eftersom den inte är känd för att vara barnvänlig och herregud hur länge skall den stackars människan få äta upp att hon en gång spelade en roll på Disneychannel. Hon är vuxen nu!
Värst var väl ändå personen som tyckte att Miley Cyrus borde smiskas och bötfällas för hennes avskyvärda beteende. Då undrar jag om personen missuppfattat och tror att Miley fortfarande är ett litet barn och förespråkar aga eller om personen helt enkelt anser att man skall smiska kvinnor som är sexuella och bestämmer över sitt eget liv?

Fy. Kräks lite,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela