Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Läst på morgonen - Femmen, Obama och Moderater

Publicerad 2013-09-05 09:44:15 i Allmänt,

Började dagen med att läsa Blixas blogg där hon delar med sig av nyheten från Metro att feministiska aktivistgruppen styrs av en man (?!) som dessutom inte har världens trevligaste syn på kvinnor.
 
Dessa flickor är svaga. De har inte karaktärsstyrka. De har inte ens lust att vara starka. Istället visar de undergivenhet, slapphet, bristande punktlighet, och många andra faktorer som hindrar dem från att bli politiska aktivister, säger grundaren Victor  Svyatski i filmen angående paradoxen att en man driver en feministisk protestgrupp.

Blir helt mållös. Vilken besvikelse. Drabbas nästan av konspirationsteorier och funderar på vilka andra feministiska nätverk som egentligen styrs av kvinnoföraktande män som har som mål att få ligga.
 
Blev dock glad av Aftonbladets nyhet att Obama "nobbar Putin" och istället träffar en gayaktivistgrupp som strider för homosexuellas rättigheter när han åker till Ryssland. Kanske en sanning med modifikation då hans träff med Putin avbokades för ett bra tag sedan, men bara det faktum att han väljer att träffa just den gruppen är ju en tydlig markering och det är alltid trevligt när en ledare med så stor makt vågar ta ställning för homosexuellas rättigheter (även om de i USA inte heller alltid ser skitbra ut).
 
Något jag skrattade gott åt var att Moderaterna nu skriver om sitt idéprogram eftersom en hel del var direkta lögner... som att de arbetat för att avskaffa apartheid eller att de kämpat för kvinnors rösträtt.
Det de tog bort från idéprogrammet nu är raderna:
Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.
Haha.. ja det säger ju en del om det partiet. När de fan inte kunde komma på ett enda exempel på saker de faktiskt har gjort för att skapa ökad rättvisa utan att behöva fabulera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela