Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag och Tradera

Publicerad 2013-09-16 10:23:32 i Allmänt,

Jag köper nog 80% av Nicos kläder på Tradera. Tycker att det är praktiskt att kunna shoppa hemifrån, att man kan hitta roligare plagg än i de lokala affärerna om man har tur, det är bra att se till att fina och fungerande plagg kan användas igen och framför allt är det en ekonomisk fråga.
 
Dock måste jag begränsa mig något vad gäller Tradera. Jag kör ett Tradera-race ungefär två gånger om året. Inför sommaren och inför vintern - för det är oftast då jag inser att Nico växt ur förra säsongens kläder. Anledningen till att jag måste begränsa mig är dels att jag blir något besatt och kan spendera timmar med att gå igenom alla annonser och då också har en tendens att handla för lite mer än jag egentligen har råd med. Men också för att Tradera väcker extremt starka känslor hos mig.
 
Jag kan känna mig upprörd och ledsen en hel dag om jag inte vinner ett plagg som jag verkligen ville ha. Störtlöjligt, men känns helt förfärligt när det händer. Speciellt om någon lyckas lägga ett högre bud bara en minut innan sluttiden. Då känns det helt plötsligt som om en lila lurvjacka från Lindex var det jag mest av allt ville ha i hela världen. De kläder jag verkligen fått strida för - motbud efter motbud in till  den sista sekunden - fäster jag mig också vid så att jag blir lite ledsen när Nico sedan efter ett tag växer ur dem. Då spelar det ingen roll om de har hål och fläckar för de bara måste sparas! En dag kommer man finna mig sittandes som Gollum inne i Nicos garderob där jag ömt smeker hans kläder :)
 
Sedan är det ju det gamla vanliga man hetsar upp sig över. Indelningen i tjej- och killkläder som gör mig galen. Hur man till och med sätter rubriker som "Tröja för flicka" på en helt vanlig tröja som vem som helst kan ha (nej faaen det var ju en TJEJfärg!!). Eller de epitet som används i rubrikerna: "Byxa till söta tjejen" eller "Tröja till den coola killen". Coola tjejer och söta pojkar finnes icke.
Men mest av allt är det färgerna som gör mig galen. De tråkiga jäkla färgerna på kläder gjorda för pojkar. Bara mörkt och trist. Jag tycker om starka, klara färger som gör en glad. Klargrönt och lila är favoriterna. Men de roliga och glada färgerna hittar man bara på tunikor typ. Och visst, om Nico bad om en tunika hade han fått en men kommer inte köpa massor annars speciellt få jag tycker att det är ett ganska opraktiskt plagg.
 
Så man kan säga att jag har något av en hatkärlek till Tradera.

Kommentarer

Postat av: BLIXA - det blir jävligt tyst i skogen om bara de vackraste fåglarna sjunger

Publicerad 2013-09-16 15:23:06

Å herre gud tradera! Jag är inne i en tradera-mani just nu men har bestämt mig för att lugna mig. Det är så otroligt beroende framkallande och plötsligt har man köpt på sig allt möjligt krafs för en herrans massa pengar.

Just nu är jag inte inne på barnkläder men annars är ju det en klassiker. Heminredning har varit min grej senaste tiden och visst har jag gjort ett å annat kap (ett virrvarr-köksbord för 360 spänn t ex) men shit vad pengarna springer iväg!

Jag blir också gruvligt besviken när jag förlorar men precis lika löjligt glad när jag vinner också :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela