Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Gårdagens föräldramöte

Publicerad 2013-09-25 12:36:33 i Allmänt,

Igår var jag ju på föräldramöte och jag måste säga att det kändes mycket, mycket bra. Känner stort förtroende för pedagogerna på den förskolan.
 
För det första så känner jag att det just där Nico är du inte alls är som man läser om i tidningen med en miljon barn i varje grupp. De är 15 barn på den avdelningen och fyra pedagoger, och för det mesta är de uppdelade i två grupper med två pedagoger på ungefär 8 barn. Ganska lagom tycker jag. Och jag märker ju hur bra Nicos trivs där.
 
De har också ett så himla genomarbetat tänk där barnen uppmuntras att vara kreativa och använda sin fantasi. Barnen får också ta mycket egna ansvar och initiativ trots att antalet regler är väldigt begränsat. Jättebra tycker jag. De har också med sig det där med att inte fokusera på prestationer så de säger inte att barnen är duktiga och ofta skapar de tillsammans istället för att det skall bli en tävling om vem som gjort finast teckning och så vidare. De har även med genustänk i arbetet vilket är toppen.
 
Är svårt att förklara vad som är så bra med dem i ord eftersom det handlar om så mycket små saker som man reflekterar över då och då, men det är väl just det att man känner att de har en tanke bakom allt och att de arbetat hårt för att skapa den bästa miljön möjligt för barnen.
Jag har t.ex. reflekterat över att de aldrig säger "mamma" eller "pappa" utan oftast använder föräldrarnas förnamn eller i enstaka fall säger "föräldrarna". Väldigt bra med tanke på att det ger mindre möjlighet för utanförskap eller missuppfattningar nu när familjer kan se väldigt olika ut.
 
Var väldigt nöjd med mötet i alla fall, fast det var nästan en timme längre än beräknat. Nico hade somnat på soffan när jag kom hem och sov igenom både blöjbyte, pyjamaspåtagning och förflyttning till sängen och sedan sov han i sin egen säng till nu på morgonen !

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela