Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En film mitt hjärta längtar efter

Publicerad 2013-09-19 20:47:35 i Allmänt,

Plötsligt påmindes jag om en film jag glömt på min "Bästa film"-lista. En helt underbar film. När jag var ungefär femton såg jag för första gången denna film vars handling enbart gick ut på att två människor träffades, pratade och blev förälskade. Och då menar jag pratade.
Before sunrise är en film som baseras på dialog och trots det långsamma tempot och att inget egentligen händer mer än att två människor utbyter tankar så grips man av den och sugs med in i stämningen. Efter att ha sett den har jag drömt om att åka till Wien. Det är en magisk film.
 
 
Nio år senare kom uppföljaren Before sunset och även om den av naturliga skäl, de har ju åldrats, inte har kvar all den där ungdomliga magin och känslan av att allt är möjligt så hade den samma realism och härliga dialog.
 
 
Och nu.. nio år senare, igen... kommer den trejde delen. Samma skådespelare och skall man tro de omdömen den fått har den kvar samma känsla. Hela mitt hjärta längtar efter att få se den. Jag vill höra deras tankar, se hur de har utvecklats och få se hur det har gått för dem. Det känns lite som att få ett brev från en gammal kär vän som man inte sett på länge.
 
Before midnight <3

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela