Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bye bye Dexter

Publicerad 2013-09-24 13:15:32 i Allmänt,

*** SPOILER ALERT***
OM DU INTE SETT SISTA AVSNITTET I DEN SISTA SÄSONGEN AV DEXTER, OCH HAR FÖR AVSIKT ATT GÖRA SÅ, SÅ LÄS INTE INLÄGGET NEDAN.
 
OBS! SPOILERS
 
 
Jag har följt serien Dexter länge, och älskat den. Det var en så härlig och orginell idé att ha en seriemördare som huvudkaraktär och göra honom till en slags anti-hjälte som tittarna håller på. Dessutom har Dexter det absolut bästa introt på en serie någonsin, som ni kan se på här om ni inte sett det (vilket ni antagligen har om ni sett serien och om ni aldrig sett den så är detta inlägg helt ointressant...hehe..sorry)
 
I alla fall.... nu har de alltså visat det sista avsnittet i sista säsongen... och (SPOILERS TO COME, om ni missat det) jag är sååå förbannad. WTF säger jag bara. Jag känner att sista avsnittet bara sabbade hela den varma fluffiga känsla jag hade för denna serie. I och för sig tycker jag om begreppet "kill your darlings" och oväntade vändningar, men detta känns som något annat. Detta känns som om en väldigt religös och moralpredikande man eller kvinna plötsligt steg in i manusförfattarnas rum och sa att "Har man varit dum skall man straffas!". Som om de i sista avsnittet bara vänder och känner ett tvång att förmedla en slags moralisk poäng kring att dåliga saker händer dåliga människor, att man skall straffas för sina synder och så vidare.
Jag känner mig snuvad, förbannad och önskar att jag aldrig hade sett det sista avsnittet utan kunde ha kvar den bra Dexterkänslan inom mig.
 
*surar*

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela