Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Boktipset

Publicerad 2013-09-29 19:16:35 i Allmänt,

Köp den! Läs den!
Det var definitivt värt besväret att springa runt hela mässan tusen gånger för att hitta montern där boken såldes. Trots att man innan kände att det fanns en risk att man skulle känna att det var saker man redan hört eller läst eftersom jag följde fallet med deras fängslande och rättegång nästan maniskt via media så var det verkligen ingen tråkig läsning.
Den är extremt välskriven och man kan inte lägga ner boken fast man vet hur det slutar. Det är väldigt gripande och lärorikt att ta del av deras resa. Man lär sig dessutom en hel del om situationen i den delen av världen och varför det ser ut som det gör. Den är både filosofisk och politisk, och den är väldigt personlig samtidigt som den handlar om så mycket mer än bara dem själva.
Dessutom är det intressant att den är skriven av de båda fast de "turas om" så man får både Martins mer poetiska och eftertänksamma bild av det som sker och Johans mer "rakt på sak" och lite förbannade sida :)
 
En helt fantastiskt bok som man måste läsa. Och köp den, då en del av pengarna går till den fond killarna skapat som är till för att hjälpa andra fängslade journalister och fotografer runt om i världen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela