Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Alyssa Milano och hennes sextape

Publicerad 2013-09-06 13:07:24 i Allmänt,

Jag jobbar och jobbar för att slippa ha massa saker hängande över helgen då jag måste roa mig med att köra femtioelva vändor till tippen med allehanda bröte, men ett litet blogginlägg skall jag hinna med nu när jag har rast.
 
I USA är det ju nu lite hallå kring att Alyssa Milano släppte en sextape, som inte var en sextape. Alyssa Milano är alltså, för er som glömt, en av skådespelerskorna från serien Förhäxad. Ni vet med systrarna som var typ häxor.. bla bla bla.. Tror hon spelade den yngsta systern.
I alla fall släpptes ett klipp på YouTube där det ser ut som om man skall få se henne ha sex med sin kille. Hon myser till det lite i underkläderna men sedan vänds kameran mot en tv och istället får tittarna info om alla hemskheter som sker i Syrien.
 
Jaha, då är det meningen att man skall tycka till om detta då. Å ena sidan kan jag känna att jo men det var väl en fin tanke att lura människor till att uppmärksamma något viktigt och försöka sprida ett budskap. Att använda sitt kändisskap till något som kan hjälpa andra är ju bra.... men var detta det bästa sättet?
 
Känns det inte på något sätt tragiskt att enda sättet för en kvinna att få uppmärksamhet är att visa sig lättklädd/avklädd? Och går det seriösa budskapet verkligen fram? Precis som med Femens protester så känns det inte riktigt som om majoriteten av männen diskuterar det viktiga budskap som försökte förmedlas utan snarare är det "hö hö bröst" eller "ööhh.. fan jag ville ju se sex jhö" som kommer fram.
Inte ens på TYT lyckades man hålla diskussionen vid ämnet Syrien utan hamnade i diskussion kring huruvida man skulle vilja se en riktig sextape med Alyssa Milano...

Kommentarer

Postat av: peachbeast

Publicerad 2013-09-06 14:04:05

Jag tror tyvärr att det blir missvisande och att många (alla) totalt förbiser budskapet.
Dessutom kan det tom bidra till en förstärkning av intrycket att kvinnor inte har något vettigt att komma med utan de ska bara vara nakna och hålla käft.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela