Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tips på kvinnliga "vetenskapshjältar"

Publicerad 2013-10-15 12:31:41 i Allmänt,

Jag har ett litet framtida projekt som jag spånar på. När vi blivit färdiga med vårt kontor hemma så har jag gaft en liten dröm att fylla väggarna med tavlot föreställandes olika "hjältar" inom vetenskapen. Människor som jag anser vara förebilder och som kan inspirera. Allt från DaVinci till Richard Dawkins.
Dock är ju grejen att man kan hitta massor av info vad gäller män inom vetenskapen. Kvinnor däremot är lite svårare. Hittade denna sida som tar upp tio i alla fall. Men jag är ganska säker på att det finns fler att inspireras av, så ge gärna tips.
 
Och helst hade jag velat ha en stor tavla av Antoine Laurent de Lavpoisier och Marie-Anne Pierrette Paulze. Den moderna kemins fader och hans fru och assistent. Jag såg en film om den en gång och tyckte det var så coolt att en man i en tidsperiod då kvinnor inte var välkomna i vetenskapsvärlden tog sin fru som assistent och där hon verkligen var med och utvecklade hans arbete. Tyvärr hade de nog haft mycket mer att bidra med om de inte hade avrättats i franska revolutionen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela