Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nappar och svordomar

Publicerad 2013-10-20 19:26:01 i Allmänt,

När man är förälder känns det ibland som om det är en miljon saker man måste ta ställning till, och ofta går det trender i uppfostran och åsikter och man får känna sig lite sådär kass om man avviker. Eller, jag känner mig egentligen inte alls kass, men inbillar mig att andra ibland tycker att jag är det.
 
Blixa skrev om det där med napp och kunde känna igen mig mycket i det hon skrev. Alla talar om att om man är så gammal som Nico så bara måste du sluta med nappen för annars förstörs tänder för all evig framtid typ. Nico har inte nappen så mycket på dagis, bara om han skall vila, men hemma har han den en hel del även om det främst är när han är trött och/eller skall sova. Den är hans trygghet. Och med allt annat kaos här och i och med att hans språk inte är såpass att jag skulle kunna förklara varför jag plötsligt förvägrar honom den (han hade inte fattat det där med att ge den till Liserbergskaninen heller eller så) så känner jag att det får vänta lite till.
 
Sedan har man det där med svordomar. Jag vet att många anser att det är helt hemskt med barn som svär. Och det kan jag med tycka om det är ord jag finner laddade eller opassande. Själv använder jag ordet "fan" väldigt mycket och ser det som ett ord bland alla andra. Jag är inte religiös och ser därför inte att just detta ord skulle vara "fulare" än något annat ord. Överlag så tycker jag ju inte om saker som bara ÄR något utan bra motivering. Nico använder ordet fan på samma sätt som jag gör, han kan säga det om han tappar något eller något går fel. Då bryr jag mig inte alls. Hade däremot inte accepterat om han svor ÅT någon, alltså kallade någon för en svordom. Hade inte heller accepterat könsord eller att han kallde folk för neger, bög eller liknande. För där finns det bra motivering till att man inte använder sådana ord.
 
Något jag däremot kan känna är jobbigt med tanke på vad andra kanske kan tycka så är det att vi inte ens börjat potträna Nico. Jag vet inte riktigt hur jag skall göra med den saken för Nico vill verkligen inte just nu. Om jag föreslår att han skall sitta på toaletten så bara tvärvägrar han eller så kan han möjligen sitta länge nog för att kasta i en bit papper bara för att han skall få spola. Bör man vänta tills hans verkar redo eller hur gör man?

Kommentarer

Postat av: peachbeast

Publicerad 2013-10-30 13:09:05

Vänta tills han är intresserad själv tycker jag. Varför göra det extra jobbigt för sig själv när det förmodligen ändå går bra först när Nico känner sig redo?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela