Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En lördag hos familjen L

Publicerad 2013-11-16 15:15:30 i Allmänt,

Jag har vaga minnen av att ordet helg en gång för länge sedan var synonymt med sovmorgon, slappande, soffhäng och fritid. Hur jag kunde ligga i sängen en hel dag och se på film. Kanske till och med umgås med någon. En hägring i det förflutna.
 
Idag vaknade jag klockan 6 av att sonen ville att jag skulle gå upp. Han ville ha glass. Det fick han inte utan det blev fruktsallad, vilket jag ändå tyckte var rätt snällt. Han tyckte tydligen också att det kändes speciellt att jag fixade det åt honom på morgonkvisten så han sjöng "Ja må han leva" för sig själv innan han åt den.
Efter det blev det inte mycket mer sova för han hade det ena önskemålet efter det andra, och ingen av dem var att hans moder skulle då sova en stund till. Och vid åtta var vi tvugna att pallra oss upp.
 
Sedan har det sista fönstret bytts. Jag har lassat en släp fullt av sopsäckar som Hampus sedan körde till tippen. Jag har också målat panel. Vet inte om jag nämnt det men då det är för kallt ute nu så målas panel inne i vårt vardagsrum. Vet ni hur hemtrevligt och lättstädat det är att ha hela vardagsrummet fullt av panel och torkställningar? Inte alls kan jag meddela. Dessutom gick Nico under ställningen och fick hela håret fullt av målatfärg som jag fick försöka skura bort med en disksvamp på han vägrar tvätta håret. Gick hyffsat.
Så åkte Hampus för att köpa tak till vardagsrummet och lite annat smått och gott. Själv umgicks jag med sonen som sedan spontansomnade vid ett och nu har sovit i två timmar. Kan inte bestämma mig för om jag bör väcka honom så han får väl sova då. Kanske behöver han det. Kanske borde jag göra detsamma.
Dock gjorde jag inte det utan gick ut och tömde målartältet på de sista brädorna så att vi kan montera ner det sedan.
 
Bygget går framåt.. Inte mycket kvar egentligen även om det känns som om man kommer på nya saker som måste göras hela tiden. Som det där med att ansluta stumrännor till dagbrunn och sådant där.
Samtidigt skall man försöka hålla ordning inne - vilket jag för närvarande misslyckas katastrofalt med. Ser ut som ett mindre krig härinne.
 
Äh nu tar jag och halvsover till maken kommer hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela