Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Botet mot extrem-PMS?

Publicerad 2013-11-14 20:36:29 i Allmänt,

Jag har ju skrivit innan om min extrem-PMS. Eller PMDS skall man kanske kalla det. Det handlar ju inte om lättare moodswings eller så, utan om att jag blir ett vansinnigt monster. Och eftersom min ilska i dessa perioder gick ut över alla andra så sökte jag ju tillslut hjälp för det hela.
 
Så nu är det andra månaden som jag äter låg dos antidepressiva mellan ägglossning och mens. En halv tablett Cipralex om dagen. Och - ta i trä - så verkar det hjälpa. Förra månaden fick jag inte ett enda utbrott. Kunde känna mild irritation någon gång men den gick lätt att hantera och var inte alls i närheten av den explosiva ilska jag annars har precis innan mens. Denna månaden började jag känna av lite aggression men så fort jag började ta tabletterna igen så försvann det.
 
Känns faktiskt helt fantastiskt att det kanske kan vara så att jag kan slippa min PMDS nu. Det har dock en nackdel och det är att jag de första dagarna jag tar tabletterna är otroligt otroligt trött. Jag vill egentligen bara sova och det gör ont i ögonen av att ha dem öppna. Men det är det värt om jag kan vara glad och lugn.
 
Så tips till alla er som har extrem PMS av det slag att ni känner att det försämrar er livskvalitet - sök hjälp hos barnmorska/gynekolog. För det finns hjälp att få. Alla är fortfarande inte helt informerade om PMDS, så om ni träffar en läkare som verkar helt oförstående eller avfärdande så gå till någon annan.

Kommentarer

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2013-11-15 06:22:34

Jag ska också söka för detta. Tycker det eskalerar hela tiden och jag inser också när jag läser om symptomen att det där ÄR jag, men att jag liksom tänkt att "så är det för alla" (utom min fru då...) Skönt att det verkar hjälpa!!

Svar: Gör det! Absolut värt det. Nu kan jag inte fatta att jag låtit det gå så lång tid. Tänk alla konflikter och dåliga dagar jag kunde ha sluppit.
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela