Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Sexhets

Publicerad 2013-05-14 12:46:54 i Allmänt,

Moralfjant skrev ett väldigt intressant inlägg om hur trött hon är på sexhetsandet. Hon är trött på att alla säger att ett bra sexliv är den viktigaste delen av ett förhållande och att andra skall definiera hur detta sexliv skall vara för att kvalificeras som bra. 
Hon skriver bland annat:
 
Folk kan trivas med att ha sex tre gånger om dagen. En gång i veckan. En gång i månaden. En gång om året. En gång vart tredje år. Aldrig. INGET ÄR FEL ELLER ETT TECKEN PÅ BRISTANDE KÄRLEK. Huvudsaken är att en hittar nåt som funkar med sin/sina partner/s.
 

Jag tycker överhuvudtaget att det är ett intressant, men irriterande, fenomen att människor alltid utgår från sitt eget sexliv, hur de vill ha det och vad de tycker om för att bestämma hur ett bra sexliv är och hur viktigt sex är i ett förhållande. Alla som faller utanför den mall man bestämt sig för är korrekt anses som onormala, som t.ex. asexuella människor eller de som kallas promiskuösa. Man skall inte ha för lite, men inte heller för mycket, sex för att klassas som normal.
 
Hur ofta har jag inte hört folk förfasa sig över eller fördöma en sexuell aktivitet av det enda skälet att de själva inte vill göra just det. Som om de vore tvingade bara för att någon annan gör det. Underligt. Människor verkar helst vilja förbjuda allt som de själva inte vill syssla med.
 
Och konsekvensen blir att många nog känner sig "fel" vad de än gör. Den som har mycket sex tänker att den borde ha mindre, den som har lite sex känner att den borde ha mer, den som har så kallat vaniljsex känner att den borde experimentera mer och den experimentelle känner att den är fel den också. Kan inte alla bara få utforska sin egen sexualitet och hitta det hen tycker om och inte tycker om och sedan få hålla på med just det, hur ofta eller hur sällan som denne själv vill (naturligtvis räknar jag inte med olagliga aktiviteter) utan att behöva bli bedömd av andra?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela