Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Näthatskollen

Publicerad 2013-05-06 19:57:10 i Allmänt,

Jag tycker att det är en bra idé egentligen, nathatskollen.se, eftersom den kanske kan få en del unga att fundera och reflektera över sitt språkbruk och hur de är mot andra på nätet. Kanske kan det vara en bra grej att ha som diskussionsunderlag i skolan?
 
Dock blir det mest lite skrattretande när man som icke-näthatare använder den. Den går alltså ut på att den loggar in på ens facebook och analyserar de saker man skrivit den senaste tiden i jakt efter ord som kan användas kränkande. Problemet är väl dock att vissa ord som kan användas kränkande också kan användas i helt andra sammanhang.
 
Jag fick bland annat utslag några gånger då jag skrivit att jag eller min son var sjuk, då ordet sjuk kan användas i kränkande sammanhang. När Nico var sjuk och jag skrev att han skrålade som ett fyllo så gav det också utslag, och likaså några allmäna svordomar som jävlar. Lustigast var väl dock att den registrerade som hot att jag skrivit att jag fick sitta och hänga i bilen.
 
Så nej, jag är nog ingen näthatare även om jag inte alltid är så välformulerad och använder en hel del svordomar. Jag är en sådan som tycker om svordomar. Jag tycker inte att de förfular eller tyder på bristande ordförråd, utan jag tycker de ger färg och förstärker det man vill säga.
Men som sagt var så kan nog nathatskollen.se vara bra för många och kan säkert användas på olika spännande sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela