Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Logopeden och språkförståelse

Publicerad 2013-05-15 12:42:44 i Allmänt,

Idag var det besök hos logopeden med Nico som gällde. Vi skulle göra språkförståelsetest.
 
Det gick väl sådär. Hon kunde inte göra klart testet eftersom Nico var så otålig och ofokuserad att han bara ville gå vidare till nästa övning hela tiden. Han var inte alls med på att göra som logopeden bad honom att göra.
- Kan du ge mig bilen?
- Nej
- Kan du lägga nallen under bilen?
* Nico har slutat lyssna helt*
 
Han visade ju dock att han kan en del ord och kan förstå en del saker, men även logopeden reflekterade över att han kan vara svår att få kontakt med och att egentligen enbart är intresserad av interaktion som han initierar och styr. Så hon vill avvakta tills vi gjort utredningen hos barnpsykologen.
 
Det är svårt när ens barn har så ospecifika svårigheter och man inte vet vad det beror på. Man vill ju så gärna kunna hjälpa och stötta sitt barn men är svårt att veta vad man skall göra när man inte vet exakt vad problemet är. Samtidigt som jag ser att han ofta är glad och att han är nöjd så oroar man sig för hur det skall bli sedan.

Kommentarer

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2013-05-15 13:51:10

Inte så konstigt ändå kanske att han inte ville interagera med en vilt främmande människa... Men hur gammal är han?

Svar: Han är snart 3 år gammal. Han har dock träffat logopeden innan och han har samma ovilja/svårighet/problem (vad man nu vill kalla det) med att interagera med personal på förskolan, andra barn och med oss också.
Knyttet

Postat av: SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma

Publicerad 2013-05-15 14:26:16

Okej! Jag råkade läsa att det var första besöket. Finns det någon teori om vad som ligger bakom än? Det är intressant att läsa om hur som helst tycker jag, se hur det går för er!

Svar: Nej ännu vet de väl inte riktigt. Vi har ju fått testa hans hörsel som skall vara utan anmärkning, och även fått testa hans syn som var normal. Det som de verkar luta mot är väl kanske något inom autismspektrat men de kan ju inte sätta diagnos på så små barn så de kan väl egentligen bara utreda om det kan vara något åt det hållet. Han har nog garanterat inte "riktig" autism för han är bra på fantasilekar, att uttrycka empati och så... men kanske något åt det hållet. Vilket i och för sig inte hade varit så konstigt eftersom både jag och min man har drag av det.
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela