Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ett BVC-besök i detalj

Publicerad 2013-05-06 19:42:54 i Allmänt,

Idag var det dags för BVC. Nico var först aningens ovillig att gå in men accepterade det sedan. Medan jag och sköterskan påbörjade vårt samtal började Nico köra en leksaksbil med full kraft in i dörren om och om igen. Sedan sa han hej då och försökte rymma.
Sköterskan påbörjade så språktestet och tog fram en liten låda med olika saker i. Hon tog först fram en ko och frågade Nico var det var.
- MIN! skrek Nico och roffade åt sig den.
Vad säger den då? frågade sköterskan och försökte peka på kon, vilket Nico uppfattade som ett försök av henne att sno tillbaka kossan så han vrålade: NEJ! och försökte gömma den.
Hon tog sedan fram en hund och Nico sa då: voff voff, och sa sedan muu också när hunden och kon hälsade på varandra.
Hon tog sedan fram en docka, som Nico kallade för "nalle", och två bilar som han kallade just "bil". Hon frågade sedan om han kunde ge den lilla bilen till mig men det tänkte han dårakt inte göra.
Han benämnde sedan en mugg som hon plockade fram, men tallriken och skeden kallade han för ett gemensamt "mat".
 
Efter detta var det dags att mäta och väga men Nico vägrade ta av sig kläderna. Sköterskan tog då fram såpbubblor som hon blåste om han tog av sig och då gick det bra (sedan tvärvägrade han ta på sig om hon inte blåste bubblor då med). Han var 95,5 cm lång och vägde 14,8 kg.
Sedan krävde han att hon tog ner mer leksaker som han kastade omkring innan han började tända och släcka ljuset om och om igen. När jag sa till honom att sluta föll han ihop i en hög på golvet och grät.
 
Mitt i allt detta försökte jag och sköterskan föra ett samtal. Lätt.
Ja ja nu var detta avklarat i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela